Kun unelmien matkakohteesta tulee totta

Syntynyt muistoista, mielikuvista, tarpeista, tarinoista tai jostain muusta selittämättömästä syystä, valvottanut öitä ja aiheuttanut ylimääräisiä sydämenlyöntejä – meillä kaikilla on sellainen: unelmien matkakohde.

Minulle se on ollut jo vuodenkiertojen verran Nepal, enkä osaa sanoa miksi. Eittämättä hidastempoisella mutta sivujensa pariin pakottavalla Sinisellä kuulla – tunnetummin Shangri-La’lla – on asian kanssa tekemistä, samoin maailman kahdeksalla korkeimmalla vuorella sekä karulla ja kauniilla luonnolla.

Yläilmojen ylhäisellä yksinäisyydellä, jota voi hengitellä hiljaksiin puolentoistatuhannen metrin korkeudessa.

Osa teistä varmaan muistaa minun olleen jo varaamassa matkaa ja Annapurna Circuitin vaellusta, kunnes työkuviot muuttivat suunnitelmia. Nieleskellen jätin Nepalin hamaan tulevaisuuteen mutta kannatti, sillä lennän Kathmanduun kaikeksi yllätykseksi jo maaliskuussa.

En kuitenkaan lähde vielä tälläkään kertaa haaveilemalleni kierrokselle, sillä kahden viikon reissulla tulisi liian kiire. Maailman ollessa valmis ei minulla onneksi ole hoppua, minkä vuoksi ajattelin tutustua rauhassa maan kaupunki- ja kulttuuritarjontaan sekä lyhyempiin päiväpatikoihin.

Aion valvoa tähtien kanssa, herätä auringonnousuihin ja torkkua tarvittaessa päivisin, jotta voin elää luonnon kanssa sen parasta rytmiä.

 

Nepali

 

En ole pitänyt minkään sortin kiirettä suunnittelun suhteen, sillä haluan ensin reissata rauhassa Thaimaassa. Lähtöpäivä lähenee, ja vaikka olen kuukaudenmittaisesta seikkailustani aivan äärimmäisen innoissani, katselen sitten lähempänä, mitä haluan tehdä ja missä käydä.

 

Nepali

Nepali

Nepali

 

Mikäli sinulla on vinkkejä ja linkkejä Nepaliin, annossuosituksia tai muita neuvoja, kuulisin kaikesta mielelläni. Kannattaako vaihtaa rahaa täällä vai reissussa, missä sinä olet majoittunut, ja joko kukat kukkivat maaliskuun lopulla?

Kiitos ja namaste jo etukäteen. ♥

 

Nepali

Nepal

Nepali

 

Kuvista kiitos super lahjakkaalle Damon Beckfordille – reissumieheen, johon olen saanut tutustua tähtikuvauksen kautta somen välityksellä. Löydät lisää miehen ottamia valokuvia Facebookista ja Instagramista. Ja jos et vielä huomannut, niin miehen Lofooteilta ottama upea kuva jaettiin tänään Instagramin omalla tilillä. Onnea featuresta, Damon!

Retkiruokakirja

Retkiruokakirja tarjoilee yli 60 herkullista ja monipuolista kasvisohjetta ympärivuotiseen käyttöön: niin yllättäviä nuotiohetkiä kuin talvivaelluksia varten – ja kaikkea tältä väliltä, jälkiruokia ja välipaloja unohtamatta.

Tutustu →
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Monni Himari

Monni Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center