Syntynyt muistoista, mielikuvista, tarpeista, tarinoista tai jostain muusta selittämättömästä syystä, valvottanut öitä ja aiheuttanut ylimääräisiä sydämenlyöntejä – meillä kaikilla on sellainen: unelmien matkakohde.

Minulle se on ollut jo vuodenkiertojen verran Nepal, enkä osaa sanoa miksi. Eittämättä hidastempoisella mutta sivujensa pariin pakottavalla Sinisellä kuulla – tunnetummin Shangri-La’lla – on asian kanssa tekemistä, samoin maailman kahdeksalla korkeimmalla vuorella sekä karulla ja kauniilla luonnolla.

Yläilmojen ylhäisellä yksinäisyydellä, jota voi hengitellä hiljaksiin puolentoistatuhannen metrin korkeudessa.


[tg_youtube width=”615″ height=”920″ video_id=”N5g8obp2LdY”]


Osa teistä varmaan muistaa minun olleen jo varaamassa matkaa ja Annapurna Circuitin vaellusta, kunnes työkuviot muuttivat suunnitelmia. Nieleskellen jätin Nepalin hamaan tulevaisuuteen mutta kannatti, sillä lennän Kathmanduun kaikeksi yllätykseksi jo maaliskuussa.

En kuitenkaan lähde vielä tälläkään kertaa haaveilemalleni kierrokselle, sillä kahden viikon reissulla tulisi liian kiire. Maailman ollessa valmis ei minulla onneksi ole hoppua, minkä vuoksi ajattelin tutustua rauhassa maan kaupunki- ja kulttuuritarjontaan sekä lyhyempiin päiväpatikoihin.

Aion valvoa tähtien kanssa, herätä auringonnousuihin ja torkkua tarvittaessa päivisin, jotta voin elää luonnon kanssa sen parasta rytmiä.


Nepali


En ole pitänyt minkään sortin kiirettä suunnittelun suhteen, sillä haluan ensin reissata rauhassa Thaimaassa. Lähtöpäivä lähenee, ja vaikka olen kuukaudenmittaisesta seikkailustani aivan äärimmäisen innoissani, tiedän jo nyt, että minun tulee kamala kävä miestä, kissaa ja yhteistä kotiamme. Onneksi kahden unelmiensa ammatissa työskentelevän välillä vallitsee kuitenkin ilo ja onni toisen puolesta: kun mietin ääneen, pitäisikö minun olla reissussa parin viikon sijaan neljä, Marko totesi miettimättä: “Tottakai, kun nyt kerran sinne puolelle palloa lähdet.”

En ole varma, voinko koskaan rakastaa ketään niin paljon kuin häntä.


Nepali

Nepali

Nepali


Mikäli sinulla on vinkkejä ja linkkejä Nepaliin, annossuosituksia tai muita neuvoja, kuulisin kaikesta mielelläni. Kannattaako vaihtaa rahaa täällä vai reissussa, missä sinä olet majoittunut, ja joko kukat kukkivat maaliskuun lopulla?

Kiitos ja namaste jo etukäteen. ♥


Nepali

Nepal

Nepali


Kuvista kiitos super lahjakkaalle Damon Beckfordille – reissumieheen, johon olen saanut tutustua tähtikuvauksen kautta somen välityksellä. Löydät lisää miehen ottamia valokuvia Facebookista ja Instagramista. Ja jos et vielä huomannut, niin miehen Lofooteilta ottama upea kuva jaettiin tänään Instagramin omalla tilillä. Onnea featuresta, Damon!Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center