Loma Suomessa – missä Suomessa kannattaa lomailla?

Loma Suomessa mielessä? Mutta missä Suomessa kannattaa lomailla? Lue KAUKOKAIPUUn lomavinkit Suomeen ja suunnittele onnistunut loma!

Mitä tehdä lomalla Suomessa? No vaikka ja mitä! Loman voi viettää Suomessa niin retkeillen, vaeltaen, kaupunkikohteita tutkien kuin vaikka kotimaata autolla kiertäen! Löydät tästä artikkelista paljon vaihtoehtoja Suomi-loman viettoon, mielit sitten tuntureille, keroille ja kuruille tai vaikka kiinnostaviin museoihin, ravintoloihin tai vaikka telttailemaan Suomen kansallispuistoihin.

1. Pariskuntaloma Suomessa

Pariskuntaloma Suomessa kannattaa suunnitella yhteisten kiinnostusten kohteiden mukaan, mutta myös villejä kortteja eli molemmille uusia aiheita kannattaa hyödyntää! Miltä kuulostaisi mukava loma Tampereella? Tutustu TOP 33 lomatekemistä Tampereella -artikkeliin ja lähde tutkimaan monia ilmaisia museoita, gallerioita ja nähtävyyksiä.

Myös Turku on mahtava kaupunki viettää loma Suomessa: löydät täältä TOP 30 vinkit maamme entiseen pääkaupunkiin.

2. Road trip -loma Suomessa

Pariskuntaloma Suomessa kannattaa mahdollisuuksien mukaan toteuttaa myös road trippaillen, jolloin kotimaan kohteista saa enemmän irti. Tallenna itsellesi kätevä pakkauslista road tripille ja pinnaa muistiin Suomen parhaat nähtävyydet kartalla. Liity myös halutessasi Facebookin Road Trip Suomi -yhteisöön, jossa jaamme paljon vinkkejä kotimaan kohteisiin.

3. Romanttinen loma kahdelle Suomessa

Entä miltä kuulostaisi romanttinen loma kahdelle Suomessa? No aivan ihanalta, tietysti! Esimerkiksi Suomen majakat tarjoavat aivan omanlaistaan tunnelmaa ja osassa majakoita voi myös yöpyä. Mikä olisikaan romanttisempaa kuin katsella yhdessä tähtiä ja kuunnella majakkasaaren maininkeja, jotka lipuvat vasten sileitä rantakallioita?

 

loma Suomessa

 

4. Viihtyisä hotelliloma Suomessa

Lapland Hotelsit tarjoavat monen tasoisia huoneita ja erinomaisia illallisia, myös Naantalin Kylpylään kannattaa tutustua. Hyödynnä myös Radisson-hotellien kevätale! Säästä jopa 25 % hotelliyöpymisistä 9.3. ja 23.5.2021 välisenä aikana.

5. Päiväretkeillen Suomen luontokohteissa

Vietä romanttinen pariskuntaloma luonnossa! Maamme 40 kansallispuistoa suojaavat monia äärettömän arvokkaita luontohelmia: komeita ja vihantia kuruja, tarunhohtoisia tuntureita sekä aamuruskon värjäämiä laajoja selkiä. Tiesitkö, että Suomen syvin suo löytyy Torronsuon kansallispuistosta?

Tutustu kotimaan kohteisiin alla olevia artikkeleita klikkaamalla. Voit tutustua kaikkiin KAUKOKAIPUUssa julkaistuihin retkeilykohteisiin myös kätevän hakemiston kautta.

6. Suomen erikoiset nähtävyydet

Suomesta löytyy paljon eriskummallisia kohteita. Näkemisen arvoisia suomalaisia kummajaisia ovat esimerkiksi Ryövärinkuoppasiirtolohkare Linta ja Onkiniemen liikkuva kiviHöghbergetin virtausvesiluola sekä Kruunuvuoren hylätyt huvilat. Entä miltä kuulostaisi alatyylisten kotimaankohteiden Suomi road trip esimerkiksi Mulkkujevälistä Tissiin ja Kiimakuusikosta Pierunoroon?

7. Suomen parhaat luontonähtävyydet

Suomen 40 kansallispuistoa ja 27 kansallismaisemaa suojelevat kotimaan luontohelmiä, lukemattoman luontopolut kutsuvat tutkimaan monipuolista luontoa. Suomen sinistä helmeä eli tietenkin Saaristomerta vahtivat majakat sykähdyttävät yhtä kuin iki-ihana Ahvenanmaa, pohjoisen pallonpuoliskon monipuolisin yksittäinen matkakohde.

8. Kiinnostavat käyntikohteet Suomi-lomalle

Loma Suomessa on myös museoretkiä! Tutustu Lapin upeimpaan Särestöniemi-museoon ja varaa tutusmiskäynti Veli Koljosen kelohuvilaan, joka toimii taiteilijan galleria-kotina.

SUOMI-opas

Tutustu lähes 400 lomavinkkiin Suomessa!

Suomi-opas