Noniin ystävät – ja faija silmät kiinni!

Kesälle on tiedossa Huippuvuorten seikkailu, kun kone Longyearbyeniin laskeutuu heinäkuussa. Koska matka rupeaa pikkuhiljaa muistuttamaan taannoista Georgian reissua aseineen ja hostelleineen, joihin ei ole tietä mutta kahden päivän jalkamatka (!), niin olisin kiitollinen kaikenlaisista vinkeistä kohteeseen, jossa teltan ympärille pitää virittää jääkarhuvaroitin.

Ihan kuin se mitään auttaisi, jos nallella tekee mieli vaaleaverikköä. Tapahtui edellisen kerran vuonna 2011, kun brittiläinen kundi menetti henkensä ja neljä muuta saivat vakavia vammoja.

Niin käy aina välillä, sillä onhan tämä jääkarhujen valtakunta: näitä suurimpia maalla eläviä lihansyöjiä on täällä enemmän kuin ihmisiä.


IMG_4828


Tarkoituksenani ei kuitenkaan ole puhua pelkistä jääkarhuista. Itseasiassa tämäaamuinen tarinointi kirvoitti miettimään aiempia majoituspaikkojani, jotka kaikki ovat olleet, no, vaihtoehtoisia.

Siinä onkin hyvä aihe korvan taakse laitettavaksi. Vuoden 2005 reilillähän emme visakortin puuttuessa varanneet majoituksia etukäteen, ja aina oli suunnitelma B: yön yli auki olevat nettikahvilat, jossa tunti maksoi pari euroa.


IMG_4974


Täällä vietetään neljä kuukautta yhtä päivää, neljä kuukautta yhtä yötä. Huippuvuorten kallioseinämiin on painunut dinosaurusten jalanjälkiä, mutta nykyisin alue on tundraa ja roudasta kaivetaan edelleen satoja fossiileja.

Täällä on enemmän jääkarhuja kuin ihmisiä, ja enemmän moottorikelkkoja kuin jääkarhuja. Moottorikelkat kuulemma tappavat ihmisiä enemmän kuin jääkarhut.

Jääkarhuista on mahdoton olla puhumatta.

Niiden vuoksi en uskaltanut varata itselleni telttapaikkaa.

Eli asiaan: majapaikka. Tapasin tammikuun Matkamessuilla naisen, joka pitää hotellia Longyearbyenissä. Sovimme, että laitan hänelle sähköpostia, kun tiedän matkapäiväni. Yllättäen, sesongin olessa lyhyt ja majoitusvaihtoehtoja niukasti, oli hotelli jo täynnä.

“Hi Marinella. Thank you for the letter. We are nearly fully booked at that time, but I will find some place to put you in for free. You agree?”

I agree!IMG_4838


En tiedä mitä tuleman pitää, millaista Huippuvuorilla on, en tiedä mitä siellä teen tai minkälaisessa punkassa painan pääni tyynyyn, mutta juuri sitä Kaukokaipuu on.

Seikkailuja ja tarinoita seikkailuista.

Parasta viikonloppua juuri sinulle!

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Marinella Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center