Noniin ystävät – ja faija silmät kiinni!

Kesälle on tiedossa Huippuvuorten seikkailu, kun kone Longyearbyeniin laskeutuu heinäkuussa. Koska matka rupeaa pikkuhiljaa muistuttamaan taannoista Georgian reissua aseineen ja hostelleineen, joihin ei ole tietä mutta kahden päivän jalkamatka (!), niin olisin kiitollinen kaikenlaisista vinkeistä kohteeseen, jossa teltan ympärille pitää virittää jääkarhuvaroitin.

Ihan kuin se mitään auttaisi, jos nallella tekee mieli vaaleaverikköä. Tapahtui edellisen kerran vuonna 2011, kun brittiläinen kundi menetti henkensä ja neljä muuta saivat vakavia vammoja.

Niin käy aina välillä, sillä onhan tämä jääkarhujen valtakunta: näitä suurimpia maalla eläviä lihansyöjiä on täällä enemmän kuin ihmisiä.


IMG_4828


Tarkoituksenani ei kuitenkaan ole puhua pelkistä jääkarhuista. Itseasiassa tämäaamuinen tarinointi kirvoitti miettimään aiempia majoituspaikkojani, jotka kaikki ovat olleet, no, vaihtoehtoisia.

Siinä onkin hyvä aihe korvan taakse laitettavaksi. Vuoden 2005 reilillähän emme visakortin puuttuessa varanneet majoituksia etukäteen, ja aina oli suunnitelma B: yön yli auki olevat nettikahvilat, jossa tunti maksoi pari euroa.


IMG_4974


Täällä vietetään neljä kuukautta yhtä päivää, neljä kuukautta yhtä yötä. Huippuvuorten kallioseinämiin on painunut dinosaurusten jalanjälkiä, mutta nykyisin alue on tundraa ja roudasta kaivetaan edelleen satoja fossiileja.

Täällä on enemmän jääkarhuja kuin ihmisiä, ja enemmän moottorikelkkoja kuin jääkarhuja. Moottorikelkat kuulemma tappavat ihmisiä enemmän kuin jääkarhut.

Jääkarhuista on mahdoton olla puhumatta.

Niiden vuoksi en uskaltanut varata itselleni telttapaikkaa.

Eli asiaan: majapaikka. Tapasin tammikuun Matkamessuilla naisen, joka pitää hotellia Longyearbyenissä. Sovimme, että laitan hänelle sähköpostia, kun tiedän matkapäiväni. Yllättäen, sesongin olessa lyhyt ja majoitusvaihtoehtoja niukasti, oli hotelli jo täynnä.

“Hi Marinella. Thank you for the letter. We are nearly fully booked at that time, but I will find some place to put you in for free. You agree?”

I agree!IMG_4838


En tiedä mitä tuleman pitää, millaista Huippuvuorilla on, en tiedä mitä siellä teen tai minkälaisessa punkassa painan pääni tyynyyn, mutta juuri sitä Kaukokaipuu on.

Seikkailuja ja tarinoita seikkailuista.

Parasta viikonloppua juuri sinulle!

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center