“Kun on ollut yötä metsässä, aamukahvi tuoksuu voimakkaasti. Se on kuin juhlavieras luonnon omien tuoksujen keskellä.”

— Eräs ystävä

Hän ei voisi olla enempää oikeassa – aamukahvin tuoksu ulkona nukutun yön jälkeen on huumaava. On kuin pöönit olisivat vain odottaneet kuumaa kylpyään, sillä kenellä nyt olisi mukavat paikat minigripissä tai filmipurkkikotelossa.

Nahkaista kahvipussia kun en vielä omista.


Retkikahvi

Porkkala Eväsretki


En lähde kilpasille aidon nokipannukahvin kanssa, sillä avotulella keitetty sumppi maistuu aina parhaalta.

Mutta vaikka pannukahvi houkuttaa, en syystä tai toisesta ole mieltynyt kevyempiin sisariinsa, minkä vuoksi olen jättänyt trangiapannut kauppaan. Pressopannukaan ei oikein koskaan ole houkuttanut, sillä se on rinkassa vähän kömpelö. Myös perinteinen murukahvi on saanut jäädä.

Tämä kahvihifistelijä on nimittäin löytänyt sen omille retkilleen parhaiten soveltuvan keittimen, joka on tietenkin AEROPRESS.

Ihastuin keitinmalliin ikihyviksi erään toisen tavattuani.

Aamut hänen yksiössä tuntuivat jotenkin erityisen ihanilta. Uskon sen johtuneen – vielä silloin – ihastuksella keitetystä kahvista, joka tuoksui paremmalta kuin yksikään kupillinen aiemmin. Kun sitten palasimme eräiltäkin niistä ensimmäisistä treffeistämme, odotti minua eteisen pöydällä yllätys, joka lämmittää mieltä ja sydäntä edelleen, nykyisin myös retkilläni.

Oma Aeropress. ♥aeropress1 aeropress2


Kahvinpavut ostan ja jauhatan mieluiten suosikkipaikassani Kahvila Sävyssä, mutta löytyyhän Helsingistä monta muutakin hyvää kahvilaa, jotka myyvät pienempien paahtimoiden pöönejä, kuten esimerkiksi Good Life Coffeeta.

Mikäli siis haluaisit nauttia paremmasta kahvista, muttet halua kantaa mukanasi nokipannua, suosittelen ehdottomasti oman Aeropressin hankkimista. Malli pakkautuu pieneen tilaan, ei paina juuri mitään ja valmistaa sumpin muutamassa minuutissa.

Ja ainiin – tältä näyttää, kun sen kahvin keittää sitten muutamien kuukausien päästä ihastuksen sijaan rakkaudella!
Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Monni Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center