“Kun on ollut yötä metsässä, aamukahvi tuoksuu voimakkaasti. Se on kuin juhlavieras luonnon omien tuoksujen keskellä.”

— Eräs ystävä

Hän ei voisi olla enempää oikeassa – aamukahvin tuoksu ulkona nukutun yön jälkeen on huumaava. On kuin pöönit olisivat vain odottaneet kuumaa kylpyään, sillä kenellä nyt olisi mukavat paikat minigripissä tai filmipurkkikotelossa.

Nahkaista kahvipussia kun en vielä omista.


Retkikahvi

Porkkala Eväsretki


En lähde kilpasille aidon nokipannukahvin kanssa, sillä avotulella keitetty sumppi maistuu aina parhaalta.

Mutta vaikka pannukahvi houkuttaa, en syystä tai toisesta ole mieltynyt kevyempiin sisariinsa, minkä vuoksi olen jättänyt trangiapannut kauppaan. Pressopannukaan ei oikein koskaan ole houkuttanut, sillä se on rinkassa vähän kömpelö. Myös perinteinen murukahvi on saanut jäädä.

Tämä kahvihifistelijä on nimittäin löytänyt sen omille retkilleen parhaiten soveltuvan keittimen, joka on tietenkin AEROPRESS.

Ihastuin keitinmalliin ikihyviksi erään toisen tavattuani.

Aamut hänen yksiössä tuntuivat jotenkin erityisen ihanilta. Uskon sen johtuneen – vielä silloin – ihastuksella keitetystä kahvista, joka tuoksui paremmalta kuin yksikään kupillinen aiemmin. Kun sitten palasimme eräiltäkin niistä ensimmäisistä treffeistämme, odotti minua eteisen pöydällä yllätys, joka lämmittää mieltä ja sydäntä edelleen, nykyisin myös retkilläni.

Oma Aeropress. ♥aeropress1 aeropress2


Kahvinpavut ostan ja jauhatan mieluiten suosikkipaikassani Kahvila Sävyssä, mutta löytyyhän Helsingistä monta muutakin hyvää kahvilaa, jotka myyvät pienempien paahtimoiden pöönejä, kuten esimerkiksi Good Life Coffeeta.

Mikäli siis haluaisit nauttia paremmasta kahvista, muttet halua kantaa mukanasi nokipannua, suosittelen ehdottomasti oman Aeropressin hankkimista. Malli pakkautuu pieneen tilaan, ei paina juuri mitään ja valmistaa sumpin muutamassa minuutissa.

Ja ainiin – tältä näyttää, kun sen kahvin keittää sitten muutamien kuukausien päästä ihastuksen sijaan rakkaudella!
Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center