Päiväni täällä

Kiitos ihanista kommenteista ja viesteistä täällä, Facebookissa ja Instagramissa. Eilinen aihe kolahti teistä monella, ja teistä moni pystyi samaistumaan tuntemuksiini. Se tuntui hyvältä ja onnelliselta. Meitä tällaisia on paljon.

Päivät täällä petaavat toisiaan: Herään ilman herätyskelloa yleensä puoli yhdeksältä, keitän aamukahvin ja luen uutiset. Sitten siirryn kirjoittamaan, ja kirjoitan yöhön asti, ellei ulkona ole aivan mahdottoman kaunis keli tai jos mies ei ole kotona.

Hän on aina kaksi viikkoa työkomennuksella ja kaksi viikkoa vieressäni, mikä suo minulle paljon omaa aikaa ja työskentelyrauhaa. Niitä kahta asiaa, joita kirjoittaminen vaatii, sillä syystä tai toisesta en saa tekstejä syntymään, jos olen jonkun seurassa. Tai saan toki, mutta itse aiheeseen paneutuminen vaatii paljon enemmän.

 

Dippi
Ehkei keskittymiskykyni muiden seurassa omia töitä tehdessäni ole parasta laatuaan, tai sitten en vain pääse uppoamaan tarpeeksi syvälle omissa ajatuksissani ja piehtaroimaan niiden kanssa. Uskon jälkimmäiseen, työskentelinhän kuitenkin monta vuotta digitoimistossa ja vieläpä avokonttorissa – introvertin helvetissä ja piinapenkissä, jossa ainoa suoja maailmaa vastaan oli vastamelukuulokkeet.

Toista on täällä. Täällä on niin hiljaista, että joskus laitan musiikin päälle vain että kuulisin jotain.

 

Villasukat

 

Kirjoitan monenlaisia tekstejä: luovia artikkeleita, erätarinoita, tuotekuvauksia, sosiaalisen median julkaisuja, pidempiä hakukoneoptimoituja sisältösivuja sekä tietenkin blogia ja seuraavaa kirjaani. Kyllä, luitte oikein. Ihanaa!

Viimeistelin muutama päivä sitten esikoiseni Erältä, eräistä painokuntoon, enkä malta odottaa lastukokoelmani valmistumista. Lukuisilla luontokuvilla kuvitettu kirja on oman näköinen, juuri sellainen kuin toivoin sen olevan – joskin sillä hinnalla, että se vaati olemassa olleen kustannussopimuksen purkamisen. Kiinnostaisiko teitä lukea enemmän kirjaprojektista? En ole vielä aihetta sen syvemmin täällä avannut, mutta nyt julkaisun lähellä tilanne on jo toinen.

Ja hei! Mikäli et ole vielä tilannut kirjaa ennakkoon mutta olet aikonut, tarjoushinta on voimassa vielä vähän aikaa. Löydät lisätiedot ja tilauslomakkeen verkkokaupastani, joten klikkaa itsesi tänne.

Ostamalla kirjan tuet samalla luonnon monimuotoisuutta, sillä kymmenys kirjan myynnistä lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.

 

Lapikkaat

 

Pst! Koska tätä kysytään usein (myös ventovieraiden toimesta, ihan sama missä liikun) kuvien ihanat ja lämpimät lapikkaat on valmistettu käsityönä Suomessa, Töysän kenkätehtaalla. Löydät ne monissa upeissa väreissä Arctipsin verkkokaupasta.

 

Lapikkaat

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Monni Himari

Monni Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center