Pitkiä viivoja pitkin seinälle kiinnitettyä suurta kalenteria. Jokaiselle kuukaudelle jotakin.

Kevät on ollut kamalan pitkä. Siihen on mahtunut valassafari Pohjois-Norjassa, pilkkireissu Tarttoon, kalareissu Korppooseen, aurinkomatka Mallorcalle ja Menorcalle, 1 700 kilometrin liftausreissu ympäri Suomea sekä ruokamatka Tallinnaan.

Huomenna pakkaan rinkan ja painun Nuuksioon telttailemaan, viikonloppuna juoksen Kolilla Jukolan viestin, ja ensi viikolla karkaan ystävien kanssa Islantiin. Heinäkuussa heilun Pohjois-Savon mökillä ja pakkaan perhokalastusvälineet viikon narrausreissulle Itävaltaan, josta jatkamme toiseksi viikoksi Italian Dolomiiteille vaeltamaan.

Elokuussa retkeilen lisää, pyörähdän Ruotsissa ja lähden itsekseni Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon telttailemaan.


Photo-1

Syyskuu on siitä iloinen, että pääsen takaisin Bosnia ja Hertsegovinaan, joskin tällä kertaa Umoljanin upeisiin maisemiin sekä Sutjeskan kansallispuistoon. Jään samalta reissulta myös muutamaksi päiväksi Istanbuliin, sillä en vielä koskaan ole päässyt Turkissa maan lentokenttää pidemmälle.

Kaiken muun ajan aion retkeillä Helsingin saarissa sekä ympäri keskeistä Suomea Pohjois-Savon kesämökkiä tukikohtana pitäen.

Marraskuuksi paahdan Aasiaan – jonnekin Thaimaassa, Laosiin ja Malesiaan. Vietnamiin. Sinne minne nenä näyttää ja tuuli tuuli kuljettaa.


Photo-2


Yrittäjyydessä on omat riskinsä, mutta löytyy niitä etujakin: lokaatioriippumattomana työläisenä voi konttorinsa siirtää hetkeksi mihin tahansa maailmalla – ja siitä olen aivan ylettömän onnellinen.

Muistetaan uskaltaa, oli asia mikä tahansa. ♥Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Osa artikkeleista sisältää kumppanuuslinkkejä; vaikka minä saan niiden kautta tehdyistä tilauksista pienen korvauksen, sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat artikkeleiden tuottamisen jatkossakin.

09/2021

Vaella, kalasta, rakasta

Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Lue lisää kirjasta täällä »

Tilaa kirja

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko tai pari kuukaudessa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center