OLLAAN OLTU KESÄLOMALLA VAAN EI KESANNOLLA

Junamatkalla Oulusta – Pohjois-Skandinavian pääkaupungista sekä Inkan ja Karimin ihanista hääjuhlista – kohti Suonenjoen kesämökkiä rukkasin Kaukokaipuun ilmeen uuteen uskoon. Läppärin ruutu tahtoi kuitenkin jäädä toiseksi ohi kiitäville peltomaisemille, ja yhtäkkiä olinkin jo perillä, isi oli vastassa. Hienosäätöä siis riittää, mutta valmistukoot painollaan: kesä menee kaiken edelle.

Täällä jo 60 vuotta suvussa pysyneellä mökillä on niitetty kaislikkoa, käyty aamu-uinnilla, saunottu, pesty naapurin mullassa kasvaneita perunoita, ja niitetty lisää kaislikkoa. Solmin vitsaksella kasaan ensimmäisen vastani, joka tuoksuu hennosti iholla kruunaten puusaunan pehmeät löylyt. Yksi huurteinenkaan tuskin maistuu missään näin hyvältä.

Olen käynyt Kuopion torilla, Puijon tornissa, Iisveden kyläkaupassa ostamassa Tiikeri-jäätelöä ja bingossa voittamassa paketin kahvia. Poiminut mustikoita, vaikka radiossa sanottiin sadon olevan huonoin sataan vuoteen. Koskelovettä katsellessani olen vain hymyillyt sillä tuntuu, että elämä maistuu päivä päivältä paremmalta.

Kun on onnellinen, se todella näkyy ja tuntuu.

suomiretki

#OUTDOORDSFINLAND-BLOGIMATKA SAIMAALLE

Myös lyhyemmätkin kotimaanseikkailut ovat tehneet onnelliseksi, kuten vaikkapa tämä kuvan iltapäiväretki Porkkalanniemen kallioille. Miten moninainen luonto meillä onkaan! Ja miten paljon järviä! Sitä tuumimme yhdessä isän kanssa, kun ihastelimme näkymää kolmannen samalle paikalle rakennetun Puijon tornin näköalatasanteelta.

Meillä on vettä ja vaarat, suot, pellot ja kalliot. Tunturit, vaikka matalia ovatkin.

Itämeri, upeat järvet ja kaunis Saimaa, jonne suuntaan elokuun lopulla yhdessä seitsemän kansainvälisen matkabloggajan kanssa. Minun roolini tällä VisitFinlandin järjestämällä reissulla on emännöidä muun muassa Sebastiania ja DJ:ta, ja neljän päivän ohjelma täyttyy niin kalastuksesta, haikkauksesta “Savon Sveitsin” huipulle kuin kajakoinnista. Aion myös opettaa kanssabloggaajille kuinka vasta valmistetaan. Koivunoksien kerääminen ei kuulu jokamiehen oikeuksiin, mutta olen varma, että saamme luvan kanssa poimia muutaman lehtivihreän ilta-askarteluihin.

 suomiretki

Ohjelmassa on myös tutustumista Saimaan Haukivedellä sijaitsevaan Linnansaaren kansallispuistoon, joka suojelee Järvi-Suomen arvokasta saaristoluontoa.

Mutta mitä toivon kaikkein eniten on, että pääsisin näkemään edes vilaukselta Suomen uhanalaisinta asukasta, saimaannorppaa, jonka kummitätinä olen toiminut jo kohta neljän vuoden ajan.

suomiretki

suomiretki

Hienointa tässä reissussa ei ole vain itse matka – hienointa tässä matkassa on päästä mukaan kehittämään kotimaanmatkailua yhdessä VisitFinlandin kanssa.


Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Marinella Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center