OLLAAN OLTU KESÄLOMALLA VAAN EI KESANNOLLA

Junamatkalla Oulusta – Pohjois-Skandinavian pääkaupungista sekä Inkan ja Karimin ihanista hääjuhlista – kohti Suonenjoen kesämökkiä rukkasin Kaukokaipuun ilmeen uuteen uskoon. Läppärin ruutu tahtoi kuitenkin jäädä toiseksi ohi kiitäville peltomaisemille, ja yhtäkkiä olinkin jo perillä, isi oli vastassa. Hienosäätöä siis riittää, mutta valmistukoot painollaan: kesä menee kaiken edelle.

Täällä jo 60 vuotta suvussa pysyneellä mökillä on niitetty kaislikkoa, käyty aamu-uinnilla, saunottu, pesty naapurin mullassa kasvaneita perunoita, ja niitetty lisää kaislikkoa. Solmin vitsaksella kasaan ensimmäisen vastani, joka tuoksuu hennosti iholla kruunaten puusaunan pehmeät löylyt. Yksi huurteinenkaan tuskin maistuu missään näin hyvältä.

Olen käynyt Kuopion torilla, Puijon tornissa, Iisveden kyläkaupassa ostamassa Tiikeri-jäätelöä ja bingossa voittamassa paketin kahvia. Poiminut mustikoita, vaikka radiossa sanottiin sadon olevan huonoin sataan vuoteen. Koskelovettä katsellessani olen vain hymyillyt sillä tuntuu, että elämä maistuu päivä päivältä paremmalta.

Kun on onnellinen, se todella näkyy ja tuntuu.

suomiretki

#OUTDOORDSFINLAND-BLOGIMATKA SAIMAALLE

Myös lyhyemmätkin kotimaanseikkailut ovat tehneet onnelliseksi, kuten vaikkapa tämä kuvan iltapäiväretki Porkkalanniemen kallioille. Miten moninainen luonto meillä onkaan! Ja miten paljon järviä! Sitä tuumimme yhdessä isän kanssa, kun ihastelimme näkymää kolmannen samalle paikalle rakennetun Puijon tornin näköalatasanteelta.

Meillä on vettä ja vaarat, suot, pellot ja kalliot. Tunturit, vaikka matalia ovatkin.

Itämeri, upeat järvet ja kaunis Saimaa, jonne suuntaan elokuun lopulla yhdessä seitsemän kansainvälisen matkabloggajan kanssa. Minun roolini tällä VisitFinlandin järjestämällä reissulla on emännöidä muun muassa Sebastiania ja DJ:ta, ja neljän päivän ohjelma täyttyy niin kalastuksesta, haikkauksesta “Savon Sveitsin” huipulle kuin kajakoinnista. Aion myös opettaa kanssabloggaajille kuinka vasta valmistetaan. Koivunoksien kerääminen ei kuulu jokamiehen oikeuksiin, mutta olen varma, että saamme luvan kanssa poimia muutaman lehtivihreän ilta-askarteluihin.

 suomiretki

Ohjelmassa on myös tutustumista Saimaan Haukivedellä sijaitsevaan Linnansaaren kansallispuistoon, joka suojelee Järvi-Suomen arvokasta saaristoluontoa.

Mutta mitä toivon kaikkein eniten on, että pääsisin näkemään edes vilaukselta Suomen uhanalaisinta asukasta, saimaannorppaa, jonka kummitätinä olen toiminut jo kohta neljän vuoden ajan.

suomiretki

suomiretki

Hienointa tässä reissussa ei ole vain itse matka – hienointa tässä matkassa on päästä mukaan kehittämään kotimaanmatkailua yhdessä VisitFinlandin kanssa.


Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center