Seitsemän viikkoa, seitsemän Erälokia, ja jo yli 700 annettua ääntä.

Ylikin, nimittäin ääniä ja kommentteja on tipahdellut vielä eilisen deadlinen jälkeen, kun kävimme tuloksia läpi illalla julkaistussa jaksossamme. Pistin luvut prosenteiksi ja yllätyin positiivisesti.

Nämä ovat suosituimmat majoitteet

Teltta arvatenkin nousi suosituimmaksi majoitteeksi 48 prosenttyksikön äänimäärällä. Jaettu 2. ja 3. sija menivät kummatkin autiotuville sekä laavuille ja kodille. Ilokseni ja ihmetykseni avotulimajoite oli saanut yhtä paljon ääniä kuin riippumatto, vaikka luulin riippumaton olevan vähintään sijalla 2.

Tässä vaiheessa sosiaalinen media astuu kehiin; maailma ei ole vain sitä, miltä se ulospäin näyttää.

Monet ystäväni ovat aktiivisia riippumattoretkeilijöitä, mikä on luonut minullekin tiettyjä mielikuvia. Tunturiin ei kuitenkaan auta puumajoitteella lähteä, sillä päälaet ovat paljaat, mikä taas karsii riippumattoilijoita niiltä nurkilta Suomea. Ja siitä sitten aasin siltana: ei aina tarvitse lähteä Lappiin. Suomi on ympäriinsä täynnä upeita luontokohteita.
Piirakat

Näitä haluttiin testata

Tässä piirakassa ovat esiteltyinä ne majoitteet, joita retkeilijät halusivat seuraavaksi päästä testaamaan. Riippuviin majoitteisiin luetaan sekä riippumatot että Tentsilet, joista jälkimmäinen vei tästä luvusta hieman suuremman osuuden. Nipin napin kakkossijalle jäänyt taivasalla keräsi huikeat 35% äänistä! Eivätkä avotulimajoitteetkaan, kuten vaikka tarpit ja louteet, jääneet nekään ilman ääniä, sillä 21% vastanneista haluaisi nuotiotulen loimotuksessa mammimista.

Onneksi Suomen Erätaito ry heitti ilmoille idean loue-leiristä, jonka aikana halukkaat pääsisivät testaamaan tätä erikoisen näköistä avotulimajoitta, jonka A.E. Järvinen kehitti nykymuotoonsa 1930-luvulla. Palataan tähän kuitenkin jo ihan pian, nimittäin haastattelin louteen pitkäaikaista sanansaattajaa ja yhtä tärkeää lenkkiä erätaitokulttuurissamme, Retkinikkarinakin tunnettua Joppe Rantaa.
Nimetön suunn.malli (3)

Vinkkejä lumimajoitteen rakentamiseen?

Myöskin vastanneista pientä siivua kiinnostanutta lumimajoitetta ehtii vielä testata, joten löytyisikö sieltä lukijoiden joukosta hyviä linkkivinkkejä oman luolan rakentamiseen? Vai kaivetaanko vain kuoppa ja painutaan sinne talvikamojen kanssa, yläpuolelle ehkä sukset ja niiden päälle havuja?

Kommenttiboksi on vapaa!