Minä ennemmin kokeilen kuin uskon ketään.

Sanoin, ja meinasin silti mennä lankaan.

On olemassa kaupunki, joka ei ole koskaan kiinnostanut minua, tai jos rehellisiä ollaan, niin on niitä ollut muitakin, mutta jostain syystä en kuitenkaan koskaan ajatellut lähteväni tänne.

En osaa sanoa miksi.


Untitled

Takki oli kuitenkin käännettävä, sillä halusin yllättää meistä komeamman syntymäpäivämatkalla kohteeseen, johon mies oli ihastunut jo aiemmin.

Minä tunnen samanmoista kiintymystä Italiaan, ja uskon sen johtuvan matkoillani tapaamista ihmisistä: heidän kauttaan tietyn kohteen kokee paljon merkityksellisempänä – etenkin näin jälkikäteen.

Matkasihan Markokin viimeeksi tänne ystäviensä seurassa.


Untitled


Pienillä kaduilla kulkiessaan ikkunalasin takaa nousivat maailman korkeimpien rakennusten miniatyyrit. Kaikkialla oli polkupyöriä. Omistajiensa vierellä sievästi ilman liekaa kulkevia koiria. Narsisseja ja pastellinsävyisiä taloja, joista yksikään ei ollut samanlainen.

Vanhoihin tehtaisiin rakennettuja ympäristöjä, laitureita ja lintuja.

Kaupunkia halkoi joki, mikä aina tekee oloni kodikkaaksi. Ehkä siksi rakastin Amsterdamia, ja ehkä siksi tuskailin niin paljon vedettömässä Faenzassa, jossa asuin keväällä 2008.


Untitled


Oli Grød, Hija de Sanchez, 108 ja AMASS sekä maailman ihanin italialainen kahvila.

Oli sellainen tarjooma, etten enää koskaan ajattele voileivistä samoin.

Kun on valmis puhkaisemaan oman kuplansa – ymmärtäessään ajatella muutakin kuin itseään – voi ruokamatkan ohessa päätyä ikimuistoiselle päiväretkelle mielipuuhansa pariin eli hortoilemaan kasvitieteelliseen puutarhaan ja aamupalalle siihen hämyiseen italialaiseen kahvilaan, jonka capuccino maistuikin paremmalta kuin yksikään aiempi.

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center