BlogVille – Italian unohtumaton blogimatka

Muistatteko, kun viime syksynä reissasin Pohjois-Italiassa?

Tuon matkan järjesti BlogVille, joka vie vuosittain kansainväliset matkabloggaajat kahteen eri tukikohtaan Bolognaan ja Milanoon. Näistä kaupungeista teimme täsmäiskuja myös kiinnostaviin lähikaupunkeihin – tai vuorille kuten allekirjoittanut. Saattoipa nimittäin käydä niin, että matkalla Mantovasta Milanoon katselin hajamielisenä ulos junan ikkunasta ja tuumasin reissumme vetäjälle Simonelle:

“On tuo viiniviljelmäkin kaunis mutta ne vuoret.”

Seuraavana aamuna nainen vieraili tuttuun tapaansa aivan Milanon kanaalien huudeilla sijaitsevalla asunnollemme, painoi käteen bussilipun ja käski kello yhdeksi laiturille 5. Bussi Adamellon Bike Parkiin ja Stelvion kansallispuistoon ei kuulemma odottaisi edes vaaleaa suomalaista neitokaista. Meinasin vetäistä Robin keittämät cappucinot väärään torveen – olin ensimmäistä kertaa elämässäni blogimatkalla, jonka ohjelma räätälöitiin minun toiveideni mukaisesti. Sydän jätti lyönnin välistä tai löi kolme kertaa liikaa – en tiedä – mutta rehellisesti sanottuna ryntäsin huoneeseeni laittamaan kamerakamoja kuntoon. Lähtiessä tajusin onneksi katsoa jalkoihin: sandaaleilla ei niissä maisemissa kyllä liikuttaisi, joten nykäisin Niken tennarit jalkaan ja painelin pihalle.

Morjenstin Milanolle leveästi, kun neljän tunnin bussimatka kohti Adamelloa alkoi. Edessä odotti pitkä viikonloppu, sylissä lepäsi nonnan pyöräyttämä evässämpylä, vasemmassa kädessa pitelin pahvikupillista kuumaa italialaista kahvia. Voin sanoa, että se hetki ei haihdu mielestä ikinä.

Ja jos sulla herää minkäänlaisia kysymyksiä järjestelyihin, matkoihin tai muuhun liittyen, jeesaan mielelläni kommenttiboksin puolella. Löydät myös kaikki mun BlogVillen seikkailulta kirjoittamani jutut kootusti tämän linkin takaa – siellä on ruokakarnevaalia, spritzereitä, nähtävyyksiä kuten Leonardo da Vincin tuplavesiputous, vaeltamista Stelvion kansallispuistossa, omavaraisuutta, ruskeasilmäinen komistus ja kaalinkokoisia lootuksen kukkia.

Harvoin jaan blogissani neuvoja saati ohjeita mutta nyt sanon: hakekaa!

 

Lombardia-184

Lombardia-186

Lombardia-182

Lombardia-151

Milano

Milano

BlogVille

BlogVille

Lombardia-47

BlogVille

Milano

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Osa artikkeleista sisältää kumppanuuslinkkejä; vaikka minä saan niiden kautta tehdyistä tilauksista pienen korvauksen, sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat artikkeleiden tuottamisen jatkossakin.

09/2021

Vaella, kalasta, rakasta

Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Lue lisää kirjasta täällä »

Tilaa kirja

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko tai pari kuukaudessa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center