Muistatteko, kun viime syksynä reissasin Pohjois-Italiassa?

Tuon matkan järjesti BlogVille, joka vie vuosittain kansainväliset matkabloggaajat kahteen eri tukikohtaan Bolognaan ja Milanoon. Näistä kaupungeista teimme täsmäiskuja myös kiinnostaviin lähikaupunkeihin – tai vuorille kuten allekirjoittanut. Saattoipa nimittäin käydä niin, että matkalla Mantovasta Milanoon katselin hajamielisenä ulos junan ikkunasta ja tuumasin reissumme vetäjälle Simonelle:

“On tuo viiniviljelmäkin kaunis mutta ne vuoret.”

Seuraavana aamuna nainen vieraili tuttuun tapaansa aivan Milanon kanaalien huudeilla sijaitsevalla asunnollemme, painoi käteen bussilipun ja käski kello yhdeksi laiturille 5. Bussi Adamellon Bike Parkiin ja Stelvion kansallispuistoon ei kuulemma odottaisi edes vaaleaa suomalaista neitokaista. Meinasin vetäistä Robin keittämät cappucinot väärään torveen – olin ensimmäistä kertaa elämässäni blogimatkalla, jonka ohjelma räätälöitiin minun toiveideni mukaisesti. Sydän jätti lyönnin välistä tai löi kolme kertaa liikaa – en tiedä – mutta rehellisesti sanottuna ryntäsin huoneeseeni laittamaan kamerakamoja kuntoon. Lähtiessä tajusin onneksi katsoa jalkoihin: sandaaleilla ei niissä maisemissa kyllä liikuttaisi, joten nykäisin Niken tennarit jalkaan ja painelin pihalle.

Morjenstin Milanolle leveästi, kun neljän tunnin bussimatka kohti Adamelloa alkoi. Edessä odotti pitkä viikonloppu, sylissä lepäsi nonnan pyöräyttämä evässämpylä, vasemmassa kädessa pitelin pahvikupillista kuumaa italialaista kahvia. Voin sanoa, että se hetki ei haihdu mielestä ikinä.

Jos matkabloggaat, myös sulla on mahdollisuus hakea mukaan vuoden 2015 Blogvilleen. Tee se täällä.

Ja jos sulla herää minkäänlaisia kysymyksiä järjestelyihin, matkoihin tai muuhun liittyen, jeesaan mielelläni kommenttiboksin puolella. Löydät myös kaikki mun BlogVillen seikkailulta kirjoittamani jutut kootusti tämän linkin takaa – siellä on ruokakarnevaalia, spritzereitä, nähtävyyksiä kuten Leonardo da Vincin tuplavesiputous, vaeltamista Stelvion kansallispuistossa, omavaraisuutta, ruskeasilmäinen komistus ja kaalinkokoisia lootuksen kukkia.

Harvoin jaan blogissani neuvoja saati ohjeita mutta nyt sanon: hakekaa!


Lombardia-184

Lombardia-186

Lombardia-182

Lombardia-151

Milano

Milano

BlogVille

BlogVille

Lombardia-47

BlogVilleMilano

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center