Canon, Tamron ja Nella

Ensimmäinen ja jo ala-asteella käytössä ollut kamerani taisi olla joku aivan perinteinen filmipokkari.

Ensimmäiset irc-galleriakuvat otin sentään digikameralla, joka tallensi fotot korpulle. Levykkeelle taisi mahtua kymmenen kuvaa – vanhan koulun filmirulla päihitti määrän reilulla kahdellakymmenellä kappaleella. Pitkään mukana kulkeneen ja vaihdossakin reissanneen Canonin A1:sen sain valokuvausta harrastaneelta faijalta, mutta digitaaliset järjestelmäkamerat veivät mukanaan vasta muutama vuosi sitten. Siitäkin huolimatta liputan edelleen filmikameroiden sekä maailman parhaan mustavalkofilmin, Kodakin 400 T-MAXin, puolesta.

 

MV24

 

Kulunut vuosi on ollut mullistava: hankin vihdoin kauan haikailemani Markin, ja sijoitin kirjoittamisella ja kuvaamisella tienaamani roposet objektiiveihin. Omaksi suosikikseni on noussut ehdottomasti Canonin EF USM 16-35 millinen laajis (vastaa melkolailla croppikennoille tarkoitettua edullisempaa 10-20 millistä), joka vie reissukuvaamisen aivan uudelle levelille. Eilen perheeseen muutti Tamronin huikea, kiinteällä 2.8:lla varustettu 70-200 millinen zoom, joka pääsi heti testiin yön pikkutunneille venyneissä junkkabileissä. Pannukakkunakin tunnettu edullinen 40mm on ollut myös mieleinen, yhtälailla kuin perinteinen 50 millinen.

 

666

 

Kahteentoista kuukauteen on mahtunut paljon. Päällimmäisinä mieleen jääneitä kuvauskeikkoja ovat olleet Taikin ja Wetterhoffin muotinäytökset, Prahaan suuntautunut pressikeikka sekä kuvausassarointi Discovery Channelin Trough The Wormhole -tieteissarjassa. Ei sovi myöskään unohtaa meidän omaa lyhkäriä, joka näki ensi-iltansa Lasipalatsin Fashion Film Festareilla ja jatkoi sieltä pienempien leffafestien kautta BoarExpoon saakka. Koti ja Keittiö -lehden joulukuun numerosta voitte sen sijaan bongata allekirjoittaneen tallentamia kuvia viime vuotisilta Berliinin joulumarkkinoilta.

 

mv

Medicated-Semifinal-11

 

Ja sitten, tässä se kaikkien aikojen oma suosikki. Tummat kuvat ovat puhutelleet lähiaikoina muita enemmän.

“Do not be afraid of darkness, for in darkness rests the light.” 

 

SNOW

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center