Ensimmäisen ja viimeisen päivän välissä

Tajusin toukokuun loppuvan tänään.

M I E L E T Ö N, sitä tämä kuukausi on ollut. Olen ollut koko ajan menossa, milloin Helsingissä tai muualla, ties missä. On tapahtunut paljon ja on ollut paljon tapahtumia.

Sain ilon ja kunnian esiintyä viime perjantaina 32. kertaa järjestettävän #Metsävisan finaalissa 8.–9.-luokkalaisille opiskelijoille ja heidän opettajilleen, ja kertoa siitä, miten minusta tuli minä. Vaikka olen joutunut, tai tottakai päässyt, epämukavuusalueelleni eli esiintymään jo monesti, ei mikään ole koskaan ollut yhtä haastavaa, kuin puhua vain itsestään. Tähän pisteeseen on ohjannut niin monta polkua, sattumaa, summaa, kohtaamista, työpaikkaa, projektia, onnistumista ja munaustakin, ettei sellaista vyyhtiä pura hetkessä. Yritin kuitenkin ja taisin ainakin jotenkin onnistua, sillä somesta kuului ihanaa palautetta.

Sydämellinen kiitos Suomen Metsäyhdistys ry:lle, kun sain tulla esiintymään upeaan tilaisuuteenne!

”Yksi kollegani kertoi matkustaneensa läpi Keski-Amerikan dollarilla päivässä. Hän sanoi paikallisten olleen niin vieraanvaraisia, että hän pystyi yöpymään ihmisten luona ilmaiseksi. Koko Keski-Amerikka on täynnä matkailupalveluja! Olisi siis aika reilua käyttää niitä.” Suomen Kuvalehti, 17.5.2018

 

Sain myös kutsun Reilun Matkailun yhdistyksen järjestämään Miten kohdata köyhyys matkalla? -paneelikeskusteluun Maailma kylässä -festareilla. Aihe on sen verran tärkeä ja tätä päivää, että aion paneutua siihen oman artikkelinsa verran. Tässä kuitenkin pari maistiaista tilaisuudesta, joka tunki täyteen aiheesta kiinnostuneista kuulijoista.

Kiitos, kun tulitte paikalle!

 

Maailma kylässä

Maailma kylässä

 

Aiemmin keväällä Luontoliiton kanssa järjestämämme #Luontokuvahaaste huipentui siihen, että pääsin vetämään kuvausiltapäivän voittajaporukan, Ruusutorpan yläasteen valokuvauskerhon kanssa. Alkujutustelun ja perehdytyksen jälkeen siirryimme koulun pihalle harjoittelemaan valokuvausta eri aukoilla ja suljinajoilla.

Ensin kokeiltiin sormista valuvan hiekan kuvaamista, minkä jälkeen siirryimme vesipullojen kanssa viereiselle nurmikkoalueelle. Tässä alla näette yhden opiskelijatytön ikuistaman otoksen sen jälkeen, kun olimme katsoneet kameran asetukset kuntoon. Mahdattekohan samaistua tähän tunteeseen, miten hyvältä minusta tuntuu ja miten ylpeä olen hänen onnistumisestaan. Katsokaa nyt tätä alla olevaa kuvaa!

Eikö olekin ihan mieletön?

 

Kouluvierailu

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Osa artikkeleista sisältää kumppanuuslinkkejä; vaikka minä saan niiden kautta tehdyistä tilauksista pienen korvauksen, sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat artikkeleiden tuottamisen jatkossakin.

09/2021

Vaella, kalasta, rakasta

Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Lue lisää kirjasta täällä »

Tilaa kirja

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko tai pari kuukaudessa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center