Muistan miettineeni Fifty Shades of Greyn olevan vähintäänkin outo nimi kirjalle, joka ei käsittelekään valokuvausta.

Epäilemättä sangen hyvä oivallus, ajattelee lukija.

Toinen taas ei tiedä mitä tuumata. Mutta ei se mitään, en minäkään tiedä mitään niistä aikuisten aistikkaista novelleista.

Aiheeseen on päästy, joten mennään mielikuviin: “Helmoiltaan maata vasten makaava musta huopaverho on paksu, karkea ja kattoon asti korkea kuin muuri, joka pitää piilossa ovenpielet ja toisaalta kemiat, paperit ja pyykkipojat sekä kaiken peittävän punaisen palon.”

Mattamusta sisäänkäynti kahden maailman välissä. Pimiö.

Siinä vasta aikuisten pornoluola.

Olen aloittanut valokuvaamisen Canonin A1 -järjestelmäkameralla ja Kodakin nelisatasella T-MAXilla. Opiskellut filmikuvaamista Kuopion Muotoiluakatemian viimeisenä vuosikurssilaisena ennen kuin kaikki digitalisoitiin. Haastatellut silloisen kurssityöni tueksi Kristoffer Albrechtia – miestä, jonka valokuvataide ja hopeavedokset ovat pitäneet minut otteessaan kaikki nämä vuodet.

Vaan kuvattu on meidänkin suvussamme. Minulla ovat edelleen mummini laatikkokamera sekä ukkini Feinmess Dresdenin Bonotar, tuttavallisemmin paljettikamera. Sillä on taltioitu nämäkin näkymät, jotka päätin dokumentoida Instagramin puolelle tästä päivästä siihen saakka, kunnes kaikki maisemakuvat on käyty läpi.

Siinä voi mennä hetki.

Mistäpä muualtakaan tämä kulkutautisuuteni olisi kytenyt kuin pohjoissavolaisesta ja kivennapalaisesta veriperimästä.

Mikäli siis haluat seurata sukumme seikkailuja Suomen luonnossa, kurkista Instagram-galleriani puolelle. Siellä joka kolmas julkaisuni on harmaa-aistimus, joka yhtenäisenä kuvanauhana luo omanlaisensa kokonaisuuden tai dokumentaation niistä hetkistä, jotka isäni, isovanhempani ja heidän vanhempansa ovat päässeet todistamaan.


Untitled

Untitled

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Osa artikkeleista sisältää kumppanuuslinkkejä; vaikka minä saan niiden kautta tehdyistä tilauksista pienen korvauksen, sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat artikkeleiden tuottamisen jatkossakin.

09/2021

Vaella, kalasta, rakasta

Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Lue lisää kirjasta täällä »

Tilaa kirja

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko tai pari kuukaudessa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center