Kuusamo Summit – nuorten ilmastotapahtuma

Yksi kuluvan vuoden ilahduttavimmista sähköposteista on ollut kuusamolaisten nuorten lähettämä kutsu puhujaksi ja vastuullisen kotimaan matkailun edustajaksi 10. lokakuuta vietettävään ilmastotapahtumaan.

Tulin sähköpostiviestistä aivan äärimmäisen iloiseksi, sillä uskon vakaasti, että tiedostavissa ja luontoa kunnioittavissa nuorissa on Suomen tulevaisuus. Vastasin samalta istumalta kyllä, tottakai! ja aloin innoissani pohtimaan omaa tulevaa esitystäni. Joten, kiitos vielä tätäkin kautta kutsusta ja luottamuksesta. On kunnia saada esiintyä hienossa tapahtumassanne!

Kuusamo Summit 2020 on kansainvälinen ilmastotapahtuma nuorille, joka antaa välineitä vaikuttamiseen ja omien valintojen tekemiseen siten, että voimme osaltamme edistää kestävämmän tulevaisuuden rakentamista, mutta samalla myös kykyämme sopeutua muutoksiin. Tapahtuma sisältää ajatuksia herättäviä esityksiä ja puheenvuoroja muodista, elintarvikkeista, kosmetiikasta ja matkailusta. Kuusamo Summit 2020 striimataan livenä Helsingin ja Kuusamon studioista 10. lokakuuta klo 11-14.

Valtavaaran maisemissa Kuusamossa.

Valtavaara Kuusamo Oulangan kansallispuisto

Kuusamo Summitin ohjelma

Kuusamo Summitin ohjelma sisältää monipuolisia ja informatiivisia puheenvuoroja sekä keskusteluja tapahtuman teemoihin liittyen. Tapahtuman suojelijana toimii ilmastoguru Petteri Taalas (Event Patron), joka toimii Maailman ilmatieteen järjestön (WMO) pääsihteerinä.

Tapahtuman juontavat Zahra Karimy ja Joni Saastamoinen. Kestävästä ja ekologisesta muodista ovat puhumassa Otso Sillanaukee, Marja Rissanen ja Outi Pyy. Elintarvikealan edustajina toimivat Kuusamon Juusto, Alina Starzak (Zero Waste Finland ry) sekä Valo Kainulainen Vegaaniliitosta, minkä lisäksi Kuusamon energia- ja vesiosuuskunta EVO ja NU-median Noora Shingler jakavat tietämystään.

Vastuullisen kotimaanmatkailun puolesta ovat puhumassa Lapin yliopiston Arktisen keskuksen Sari Stark ja Protect Our Wintersin (POW) lähettiläs Miikka Hast sekä allekirjoittanut. Olen kirjoittanut tapahtumaan puheen, joka kantaa nimeä Oodi Suomelle. ♥

Lisäksi tapahtumassa edustavat Ruka-Kuusamo Matkailu ry, brittiläinen muusikko ja sisällöntuottaja Billy Hunter sekä Kuusamo Summitin nuoret.

Alla olevat henkilökuvat on lainattu Kuusamo Summitin ohjelmasivulta. 

Otso Sillanaukee

Outi Pyy

Noora Shingler

Kuusamo Summit
Evästauolla Valtavaaran laella, Palovartijan majalla.

 

Tule ja kutsu nuoret langoille 10.10.2020 klo 11!

Kuusamo Summit 2020 -hankkeen tavoitteena on nuorten aktiivisuuden, osallisuuden ja vaikuttamisen mahdollistaminen sekä edistäminen, yhteisöllisyyden tunteen lisääminen sekä tietoisuuden lisääminen ilmastonmuutoksesta ja sen torjunnasta. Hankkeen toteuttajana toimii 4H-yhdistys ja rahoituksesta vastaavat Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto ja Koillismaan Leader.

Tapahtuman voi katsoa striimattuna Kuusamo Summitin nettisivuilla. Tapahtuma on suunnattu kaikille mutta etenkin nuorille, jotka haluavat vaikuttaa maapallon elinkelpoisuuteen ja alueidemme elinvoimaisuuteen.

 

Niskakoski
Jylisevä Niskakoski on yksi Kuusamon tunnetuimmista nähtävyyksistä.

Niska-2
Niskakosken maisemissa.