Maisemat kohdillaan | Euroopaan road trip -14

Aamuin, päivin ja iltaisin.

En usko, että vuoristomaisemiin voi koskaan kyllästyä. Vatsanpohjasta kouraisee hyvästi aina, kun näköpiiriin ilmestyvät Kyrenian vuoristo, Juliaaniset Alpit, Dolomiitit, Kroatiaa halkova Biokovo-vuoristo tai peilistä tuijottava Laaxin maisema. Rintaan ikuistettuna. Euroopassa on niin paljon kauniita ja erilaisia vuoria: vanhoja ja nuoria, kalkkikivisiä, repaleisia, puisia tai melkein kaljuja, sumuisia, mahtipontisia, pelottaviakin.

 

EuroTrip-427

 

Mutta kaikki ne jollain tavalla aiheuttavat samaa outoa kaihoa. Ehkä se johtuu siitä, ettei kotipuolesta löydy vastaavia maisemia. Sen tajutessaan huomaa sulkeneensa silmät ja kuvitelleen itsensä Suonenjoen tai Hauhon mökkilaiturille tuttuja järvimaisemia ihailemaan. Ei minulla ole koti-ikävä, mutta on kuitenkin. Kiitos, että ylläpidätte Instagramin #suomiretki-kampanjaa sillä välin, kun minä morjenstelen Eurooppaa, ja pianhan mekin olemme taas kotona: takana on jo yli 3 000 kilometriä, edessä vajaa mokoma. Hochalpenstrassen vuoristomaisemat jännittävät ja pian edessä onkin ehkä koko reissun odotetuin tiepätkä.

Nyt tosin sataa, viime yönä satoi ja sitä edeltävänäkin. Onneksi uskollinen teltta piti niin kaatosateen, ukkosmyrksyn kuin auton peltipintaa pelotelleet raekuurot loitolla, ja Scandinavian Outdoor Storen sponsoroimat retkitamineet kaksi matkaajaa lämpiminä. Matkavarusteista lisää pian, sillä minulla on uudesta oranssista makuupussistani paljon kerrottavaa. Alkuun sanottakoon, että rakastan sitä.

 

EuroTrip-338

EuroTrip-345

EuroTrip-456

EuroTrip-341

EuroTrip-347

 

Täällä Pohjois-Italian Val di Fiemmessä nautin eniten siitä, että maisema on kuin sekoitus kahta kotimaatani: Suomen luonto vallitsee havupuineen ja kuusineen, ilma on sopivan viileä ja raikas hengittää. Samalla joka puolelta kuuluu buongiornoa ja salvea, ja ruoka on hyvää kuten Italiassa aina. Punaiset unikot, suosikkikukkani, värittävät pellon pientareita ja teiden varsia. Olen yrittänyt kasvattaa niitä myös Suomessa.

Vaikka matka jatkuu huomenna kohti Itävaltaa, en lähde täältä ikävillä mielin, sillä tiedän palaavani pian uudelleen: BlogVillen järjestämä kansainvälinen matkabloggaajamiitti odottaa jo syyskuussa. Mutta nyt: terveisiä kotiin; buonanotte e sogni d’oro!

 

EuroTrip-608

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Marinella Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center