[dropcap]M[/dropcap]ayojen maailmanlopusta on selvitty, joten nyt passaa avata lukijakaartille vuoden 2013 reissusuunnitelmia. Ei liene yllätys, että koen numeron 13 tuovan enemmän onnea kuin epäonnea: sanoinhan pari vuotta sitten ”Tahdon” 13. perjantaina, kadun yli juoksevat mustat kissat eivät säikäytä, en ole koskaan varonut kynnykselle astumista tai kävelyä tikkaiden alta saati kokenut sateenvarjon avaamisen tuovan huonoa onnea – toisin kuin ne kaikki italialaiset siennalaisessa laukkukaupassa. Sateenvarjon avaaminen sisätiloissa on italialaisille ehdoton no no. En siis ole taikauskoinen, mutta luotan mutu-tuntumaan. Ja sen vuoksi veikkaan, että vuodesta 2013 tulee aivan huikea.

Laax-Flims-Falera

Ensimmäisenä vuorossa lienee Sveitsin ehkä tunnetuin ja modernein hiihtokeskus Laax, jonka tukiasema sijaitsee yhtä korkealla, kuin helmikuisen laskettelureissun huippu Puolan Zakopanessa. Korkeusero on siis jo melkoinen, pisin rinnekin on huikeat 17 kilometriä. Maaliskuussa starttaavalle viikon omatoimireissulle lähdetään neljän kundin ja yhden mimmin voimin. Sähläyksiltä matkavarauksissa ei vältytty, mutta siitä – sekä muista tunaroinneista – olen koostamassa teille kokonaan omaa postausta. Snoukkareissu on kuitenkin nyt varattu ja maksettu, joten aamukamman voisi käydä hankkimassa. Päiviähän on siis tänään jäljellä 73.

Kuva: Flickr / Sport Communities
Kuva: Flickr / Sport Communities

Dublinin pitkä pubikierros ja Tynejoen Newcastle

Viimeistä vuottaan koreografiksi opiskeleva siskoni pyysi kylään, joten listalle pääsevät myös Sunderland sekä ihanien kahviloiden Newcastle. Englantiin on suunnitteilla myös toinekinn reissu, sillä lähdetään Matiaksen ja faijan kanssa tsekkaamaan Dublinin kuppilat ja leppoisan meiningin. Rantapallon oma Dubliina on muuten Destination Unknown -blogin Satu. Miten on, irtoaako jotain oivallisia vinkkejä tänne suuntaan kaikkien postaustesi lisäksi, jotka kahlasin juuri läpi? Mistä saa sen parhaan tuopillisen? Mitä neljässä-viidessä päivässä on ehdottomasti nähtävä, tehtävä ja koettava?

Georgian_Dublin_Doors_1680x1050

Ahvenanmaa, Sodankylä ja karunkaunis Malta

Listalle pääsevät myös Ahvenanmaan kalareissu, roadtrippi Sodankylän elokuvajuhlille sekä ystäväpariskunnan kehuma karunkaunis Malta. Taidatte jo tietää meikäläisen fiksaation auringon ahavoittamiin maisemiin pystysuorilla seinillä vasten sinistä horisonttia. Ja se heinäkuinen reissu Kroatiaan ei kyllä yhtään helpottanut oloa. Löytyykö lukijakunnalta vinkkejä Maltalle?

Kuva: Google

Matkamessujen uusi tulokas – Serbia

Sen jälkeen, kun lähdin vuonna 2004 reilaamaan ystäväni Marian kanssa, en ole saanut Itä-Eurooppaa mielestäni. Vaihtariaikoina tutustuin tummaan serbikaunottareen, Milaan, joka on sittemmin kutsunut kylään jo usemman kerran. Kunhan Rantapallon bloggaajavideo valmistuu, pääsette fiilistelemään näitä samoja tuntemuksia myös audiovisuaalisessa muodossa. Sen kuitenkin sanon jo  nyt, että neljän uuden tulokkaan joukossa oleva Serbia on aivan taatusti ensimmäinen ständi, jolle tulevilla Matkamessuilla suuntaan. Muita mielenkiintoisia messu-uutukaisia ovat Etelä-Amerikasta Chile, Intian valtamerestä Ranskalle kuuluva Reunionin saari ja Afrikasta Sudan.

Embassy of Serbia Food
Kuva: Flickr / Mr. T in DC

Ja koska lomat osuvat kohdilleen myös jouluna 2013, viettää tämä pariskunta punavalkoista juhlaa ensi kertaa ulkomailla. Matkakohteiksi ollaan heitelty Vietnamia, Indonesiaa, Filippiinejä ja Etelä-Amerikkaa.

Mitä reissusuunnitelmia teiltä löytyy ja nähdäänkö tulevilla Matkamessuilla?
Löytyykä keneltäkään kokemuksia Belgradista?

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center