Matkahaaveita ja haasteita vuodelle 2018

Vuosi 2017 oli työrintamalla onnekas ja onnistunut; uskalsin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni matkailualan yrittäjyydestä, mikä on takuulla ollut tähänastisen elämäni paras päätös.

Olen pyrkinyt elämään sydän ja mieli avoinna, sillä siten olen ennenkin onnistunut tapaamaan niitä elämäni parhaita ihmisiä – henkilöitä, jotka innostuvat kanssasi ja lähtevät mukaan niihin hulluimpiinkin ideoihin.

Vuosi 2017 oli upea. Sain kunnian toimia Suomen Luonnonpäivien lähettiläänä, järjestää ensimmäisen luontokuvausretken ja käydä Yle Puheella juttelemassa retkeilystä, mikä oli hyvää jatkoa marraskuun vierailulleni A-Studiossa. Puhuimme silloinkin kotimaanmatkailusta, ja käytin jälleen kerran mahdollisuuteni avata keskustelu siitä, miten surkeasti kansallispuistoihin kohdistuva julkinen liikenne on Suomessa järjestetty.

Sain julkaista erätarinoitani Latu & Polku -lehden numeroissa, aloittaa Karttakeskuksen ja Sigman Ambassadorina sekä potkaista alulle pari uutta hullua ideaa.

Pukkisaari

Ensimmäinen konkretisoituu Suomen Talviluonnonpäivänä 3.2., kun järjestämme tutkaparini Jopen sekä muutaman muun retkeilyalan edustajan kanssa blogiretken Nuuksioon. Tarkoituksenamme on ei vähempää kuin saada kaikki rakastumaan talviretkeilyyn, sillä nukumme tuon yön teltoissa ja toivottavasti hankien keskellä.

Mikäli sinulta löytyy omat varusteet majoittumiseen (pystymme lainaamaan makuupussit kymmenelle henkilölle), olet ehdottomasti tervetullut mukaan! Jätä tässä tapauksessa viestiä kommenttiboksiin sähköpostisi kera (se näkyy vain minulle), jotta voin tiedottaa asiasta lähempänä.

aeropress1 aeropress2

Toinen idea on sen verran hauska, etten malttaisi olla jo kertomatta, mutta ihan hetki pitää vielä pinnistää. Tätäkään juttua ei tarvitse tehdä yksin, sillä olen saanut aisaparikseni suosikki retkimuiani, satojen kilometrien mittaisiin vaellusreitteihin erikoistuneen ihanan Evan. Parasta!

Osallistun Luonto-Liiton valokuvaushaasteeseen, jonka tarkoituksena on innostaa peruskouluikäiset ulos luontoon. Hyppään myös mukaan Suomen Erätaito ry:n riveihin: Meillä on vielä suuria mutta mielestämme toteuttamiskelpoisia suunnitelmia tulevalle syksylle. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, lanseeraamme kesäkuun Erämessuilla jotain hienoa kaikkien retkeilijöiden ja outdoor-ihmisten iloksi.

Joppe on muuten rakentamassa Erämessuille lavaohjelmaa, ja myös minä olen mukana, samoin Suomiretki sekä toivottavasti mahdollisimman moni teistä. Stay tuned!

retkikeitin

Toimin kolmatta vuotta Nordic Blogger’s Experiencen valokuvaajana ja järjestän yhdessä My Helsingin kanssa DJI Video Walkin (kopterikamera-koulutuksen) kansainvälisille matkabloggaajille. Rakastan Matkamessuja ja niiden ympärillä olevaa hulinaa, joka sitten riittääkin koko loppuvuodeksi.

Entäs sitten ne reissut? Innostuttuani talviretkeilystä varasin lumireissut Kittilään ja Syötteelle. Maaliskuussa toteutan kauan haaveilemani matkan Nepaliin. Huhtikuussa käyn ystäväni Jennan kanssa Romaniassa, toukokuussa itsenäisesti Berliinissä ja perheeni kanssa Tallinnassa. Noin muuten en ole suunnitellut ulkomaanmatkoja tälle vuodelle.

En yleensä tee uuden vuoden lupauksia, mutta haastan itseäni senkin edestä: vuoden 2018 aikana pyrin leikkaamaan lentomatkustamiseni puoleen.

Tämä on aihe, johon palaan syvällisemmin hieman tuonnempana, mutta todettakoot vielä samaan hengenvetoon, ettei lentojen vähentäminen tarkoita reissujen vähentämistä. Aion siis matkustaa mahdollisimman paljon Suomessa ja ajaa toivottavasti myös Norjan puolelle, kalastaa kesämökillä ja opetella heittämään perhoa paremmin, pyöräillä kesähesassa, nukkua saaressa ja syödä mahdollisimman monta lounasta luonnossa.

Aion ylipäätään tehdä jatkossa pidempiä reissuja niiden lyhyiden pyrähdysten sijaan, minkä vuoksi silkkitien junamatka kiinnostaa tällä hetkellä aivan äärimmäisen paljon.

Marinella Himari

Lopuksi vielä yksi uudistus myös täällä blogin puolella! Lisäsin nimittäin ylänavigaation uuden 1/18-osion, joka arvatenkin päivittyy kuluvan kuukauden mukaan. Tuon kokonaisuuden tarkoituksena on nivoa yhteen meneillään olevan ja tulevan kuun suositellut tapahtumat, tälle vuodenajalle soveltuvat aiemmin julkaistut artikkelit sekä muut vinkit ja linkit, kuten nyt vaikkapa tuo Suomiretken kysely. Olen saanut siihen jo satapäin vastauksia, enkä malta odottaa, että pääsemme yhdessä toteuttamaan ensimmäisiä retkiä ja luentoja tämän vuoden puolella.

Toivottavasti pääsemme retkeilemään yhdessä ja tapaamaan näissä edellä mainituissa tapahtumissa.

Ihanaa ja innostavaa vuotta 2018!

Marinella Himari

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center