“Not all treasure is silver and gold.”

– Pirates of the CarribeanPurjelaiva Ingrid


ALL HANDS HOAY! huutaisi oikea piraatti, ja maakravulla tulisi kiire kannelle. Laivan rappuset ovat kapeat, ja vaikka meri keinuttaa lähellä laituria vain kevyesti, pitää varoa, ettei jaloissa ole mitään, mihin hädin tuskin laivaan ehtinyt sankariseikkailija voisi kompastua.

Olin kai niin innoissani tulevasta purjehduksesta, että hyppäsin Kampista väärään suuntaan kulkevaan bussiin.

Kuinka niin voi edes käydä?


Purjelaiva Ingrid


Nappasin sitten lennosta taksin kuin New Yorkin kaduilla konsanaan, ja hurautin Hankolaiturille, jossa minua odottivat purjelaiva Ingrid sekä miehistöllinen Instagramin kautta tavattuja ystäviä.

Tuo kuvasovellus on tuonut elämääni niin suunnattoman määrän iloa ja uusia ihmisiä, ettei sitä oikein osaa uskoa todeksikaan.


Purjelaiva Ingrid

Purjelaiva Ingrid


Punaisten purjeiden Ingrid rakennettiin vuonna 1932 ammattikäyttöön Pohjanmeren tyrskyihin. Tehtyään täyden päivätyön tanskalaisena kalastusaluksena, kunnostettiin kaunokainen perusteellisesti Ruotsin Simrishamnissa, minkä jälkeen se löysi uuden kodin Itämerta seilaavana charter-aluksena erään tummansiniseen poolovillapaitaan sonnustauneen merimiehen kotoa.

Vasta Topin ja Eetun isän tavattuaan ymmärtää, miten meri voi pukea miestä.


Purjelaiva Ingrid

Purjelaiva Ingrid


Olin juuri vaipunut mahtaviin mielikuviin kaikista niistä vuosikymmenten aikana seilatuista tyrskyistä, kunnes…

“Nella! Sun vuoro kiivetä kokkaan!”

Yritin vaan en uskaltanut, joten tyydyin ottamaan kuvia Samista, joka keikkui laivan nokassa kuin vanha tekijä. En kuitenkaan malttanut olla kipuamatta narutikkaita ylös maston puoleen väliin, ja niin sain minäkin hetkeni purjelaivan hurjapäänä.

Kannatti uskaltaa.


Purjelaiva Ingrid

Purjelaiva Ingrid

Purjelaiva Ingrid


Laineet laittoivat purjelaivaan vauhtia, ja välillä mentiin sellaista kylkimyyryä, että maakrapua hirvitti.

Mikä mieletön kokemus!


Purjelaiva Ingrid

Purjelaiva Ingrid

Purjelaiva Ingrid

Purjelaiva Ingrid

Purjelaiva Ingrid

Insta Crew

Ihan koko miehisto ei mahtunut mukaan tähän otokseen, joten Konstan, Villen, Samin, Julian ja Aten lisäksi kuvasta puuttuvat vielä Riku, Jaakko, Maria, Joonas sekä Eetu ja Topi, purjelaiva Ingridin kansipojat ja kesäisen purjehduksen järjestäjät.Onneksi Joonas hoiti homman minun puolestani.


Helsinki

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Monni Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center