Jos oikein unelmoi, voisi sanoa, että joka 11. suomalainen lukee Retkipaikkaa.

Niinhän ei kuitenkaan ole, sillä yksi ihminen voi omistaa useamman ip:n, mutta silti: meidän sivustolla vieraili viime vuoden aikana 463 000 eri kävijää, ja sivunäyttöjä oli yli 2,5 miljoonaa. Se on aivan mielettömän hieno määrä, joka mahdollistaa myös oman työskentelyn kotimaanmatkailun parissa. Kiitos sinulle siitä, toveri!

Suomi on täynnä aivan mahdottoman upeita ja kauniita kohteita, joista jokaisen meistä kannattaa olla ylpeä. Ja joista jokaisesta meidän kannattaa nauttia myös omalla vapaa-ajalla, sillä kyllähän me kaikki tiedämme, miten luonnossa oleskelu ja liikuskelu poistaa stressiä ja virkistää mieltä.

Voit lukea tuon aiemmin tällä viikolla lähettämämme tiedotteen täältä.

19913097732_fa0542141f_k

Alempi kuva on Paratiisikurusta, Urho Kekkosen kansallispuistosta. Nimensä mukaisesti se on kuin keidas keskellä erämaata, sillä täällä kasvaa kukkia, pitkää heinää ja vehreitä lehtipuita. Perhoset liihottavat vieressä, kun retkeilijä täyttää pullonsa jääkylmästä tunturipurosta.

Paikka on yksinkertaisesti uskomaton.

SokostiChallenge-84

Etelä-Suomen alueen yhdeksi suosituimmista jutuista Retkipaikka.fi-sivustolla on noussut viime talvinen kirjoitukseni Kruunuvuoren hylätyistä huviloista.

Ilokseen on todettava, että myös Kaukokaipuun viime vuoden suosituin artikkeli oli kotimaasta – tarina Jussarön aavekaupungista ja räjäytetystä majakasta keräsi tuhansittain lukukertoja.

Kruunuvuoren hylätyt huvilat

Jussarö | Ghost Town

Minulla on jo pitkään ollut kaksi unelmien työpaikkaa. Toinen niistä oli Retkipaikka ja – tataa! – tässä sitä ollaan. Toisen kanssa istun palaveria ensi kuussa. Aihepiiri on sama, luontomatkailu. Ja uskallan toivoa, että kaikki menee suunnitelmien mukaan.

Mutta nyt – parasta lauantaita juuri sinulle! Tässä on vielä tunnin verran aikaa, ennen kuin hyppään bussiin kohti Helsinki-Vantaata. Nordic Blogger’s Experience nimittäin pyörähtää käyntiin näillä hetkin, kun lähden parin muun bloggaajan kanssa kohti Lappia.

Päivitän tämän päivän ajan NBE:n virallisella Snapchatia (nbefi), samoin omaani (nellahelsinki). Kuvakuulumisia voitte seurata meidän viralliselta Instagram-tililtämme, ja tuttuun tapaan julkaisen myös omassa galleriassani.

Yhden haasteen jätän kaikille: lähtekää tänä viikonloppuna ulos ja nauttikaa talvesta, kun se vihdoin ollaan tänne eteläänkin saatu. Minä pistän myöhemmin terveisiä Pohjoisesta!

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Marinella Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center