Tankki, SLL, Måndag ja Marinella

”First, think. Second, dream. Third, believe.
And finally, dare.”

– Walt Disney

”Yksi tämän ajan suurimmista ongelmista on ihmisen vieraantuminen luonnosta. Ensimmäisenä tulisi kiinnittää huomiota 40 upean kansallispuistomme saavutettavuuteen – näistä valtaosa on tavoitettavissa ainoastaan omilla autoilla eikä julkisliikennettä muutamaa kohdetta lukuun ottamatta ole. Kun joukkoliikennettä luontokohteisiin parannettaisiin tai ihmiset uskaltautuisivat rohkeammin mukaan esimerkiksi kimppakyyteihin, olisi meillä oikeasti mahdollisuus tuoda luonto lähemmäs arkeamme ja itseämme. Mitä tutummaksi luonnon hienous, ainutlaatuisuus ja hauraus tulee, sitä todennäköisemmin haluamme myös sitä suojella.”

Minulla on ollut elämäni aikana monta mahtavaa ja aivan äärimmäisen lahjakasta mentoria, kuten esimerkiksi Tuija, Essi, Antti, Joppe, Kimmo ja Antti, ja nyt kun olen itse päätynyt tuohon asemaan, tuntuu se aivan käsittämättömältä.

Iso kiitos luottamuksesta Tankki-team ja Hanna, Måndag ja Suomen luonnonsuojeluliitto sekä Karmen Kesäheinä Hellenurm, kun ehdotit minua mukaan projektiin. On aivan mieletön kunnia päästä tällaiseen hankkeeseen, josta vieläpä löytyy yksi eniten arvostamistani ihmisistä, Pyykkimuia aka Outi Les Pyy.

TANKKI

Haluatko parantaa maailmaa ja vaikuttaa asioihin? Tankki on 18–25-vuotiaille nuorille tarkoitettu ajatushautomo, jossa pääset ottamaan kantaa nykyiseen kulutuskulttuuriin ja etsimään kestävämpiä ratkaisuja arkeen.

Tankin vapaaehtoisena tapaat asiantuntijoita ja ympäristöviestinnän osaajia, opit mediaduunista ja vaikuttamisesta sekä kartutat tietoa ja osaamista Tankin kolmesta teemasta: vaatteet, ruoka ja matkustus. Teemojen mentoreina toimivat trashionista ja ekologisen vaatehuollon asiantuntija Outi Les Pyy, suojeluasiantuntija Annukka Valkeapää WWF:ltä sekä luontokuvaaja ja outdoor-toimittaja Marinella Himari. Mentoreiden lisäksi opit paljon myös Tankin puitteissa järjestettäviltä tutustumiskäynneiltä sekä työpajoissa vierailevilta aktivisteilta ja tekijöiltä.

Tankki käynnistyy elokuun lopulla Helsingissä, Jyväskylässä ja Rovaniemellä.