Terveiset Kuusamon korvesta

Sataa, mutta onneksi ei tarvitse lähteä mihinkään.

Kolmen päivän mittainen luontokuvauskurssi Syötteen kansallispuistossa on takana, eikä sää olisi voinut suosia meitä paremmin. Saimme kokea kauniin aamuauringon, upean iltavalon, sateesta kastuneen kuvauksellisen luonnon ja kaiken päälle Ahmatuvan puusaunan lempeät löylyt. Viikonloppu oli mitä onnistunein, enkä oikein vieläkään käsitä, että saan tehdä tätä kaikkea työkseni.

Loppuunmyytyä kesäkuun luontokuvauskurssia seuraa samanmoinen syksyllä, sinne on vielä kolme paikkaa vapaana. Toimi nopeasti, mikäli haluat varata paikkasi ja päästä opiskelemaan ruskaluonnon, detaljien, tähtitaivaan ja parhaassa tapauksessa myös revontulien kuvausta.

 

Syöte Syöte

 

Hektisten kolmen päivän päälle varasin itselleni kaksi yötä omaa aikaa mökistä keskeltä Kuusamon korpea. Palkitsen itseni pitkillä unilla, hyvällä ruoalla ja löylyillä. Toki tässä samalla olen tehnyt myös töitä, käynyt läpi sähköposteja, suunnitellut tulevia tuotekuvauksia, laskuttanut ja vastannut tarjouspyyntöihin. Myös Suomen Ladulle kirjoittamani Pohjoista omavaraisuutta -kolumni sai jatkokseen toisen osan, Kalannahasta asiaa, ja seuraava tarina on työn alla.

 

Syöte Syöte

 

Loppuviikosta kurvaan Sodankylän elokuvafestareille, joilta jatkan perjantaina matkaa kohti Savukosken Kairijokea. Luvassa on uusia ja vanhoja tuttuja, perhokalastamista, lisää saunomista sekä yöttömän yön ihmettelyä – en usko tottuvani siihen ikinä. Kaamos on minulle paljon helpompi, silloin saan sentään nukuttua. Lapin kesä sen sijaan ei päästä minua petiin, vaan valvottaa aamusta iltaan ja illasta aamuun. Yö on kuin pyyhkäisty pois päiväjärjestyksestä. Ihan hullua.

 

Syöte Syöte

 

Elämässä on kaikki kohdillaan, eikä edes unettomuus haittaa, kun saa nauttia elämästä siten kuin tänään Instagramin puolella julkaisin.

Kiitos Kalajumalille, kiitos makrilleille. ♥

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Osa artikkeleista sisältää kumppanuuslinkkejä; vaikka minä saan niiden kautta tehdyistä tilauksista pienen korvauksen, sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat artikkeleiden tuottamisen jatkossakin.

09/2021

Vaella, kalasta, rakasta

Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Lue lisää kirjasta täällä »

Tilaa kirja

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko tai pari kuukaudessa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center