Terveiset Kuusamon korvesta

Sataa, mutta onneksi ei tarvitse lähteä mihinkään.

Kolmen päivän mittainen luontokuvauskurssi Syötteen kansallispuistossa on takana, eikä sää olisi voinut suosia meitä paremmin. Saimme kokea kauniin aamuauringon, upean iltavalon, sateesta kastuneen kuvauksellisen luonnon ja kaiken päälle Ahmatuvan puusaunan lempeät löylyt. Viikonloppu oli mitä onnistunein, enkä oikein vieläkään käsitä, että saan tehdä tätä kaikkea työkseni.

Loppuunmyytyä kesäkuun luontokuvauskurssia seuraa samanmoinen syksyllä, sinne on vielä kolme paikkaa vapaana. Toimi nopeasti, mikäli haluat varata paikkasi ja päästä opiskelemaan ruskaluonnon, detaljien, tähtitaivaan ja parhaassa tapauksessa myös revontulien kuvausta.

 

Syöte Syöte

 

Hektisten kolmen päivän päälle varasin itselleni kaksi yötä omaa aikaa mökistä keskeltä Kuusamon korpea. Palkitsen itseni pitkillä unilla, hyvällä ruoalla ja löylyillä. Toki tässä samalla olen tehnyt myös töitä, käynyt läpi sähköposteja, suunnitellut tulevia tuotekuvauksia, laskuttanut ja vastannut tarjouspyyntöihin. Myös Suomen Ladulle kirjoittamani Pohjoista omavaraisuutta -kolumni sai jatkokseen toisen osan, Kalannahasta asiaa, ja seuraava tarina on työn alla.

 

Syöte Syöte

 

Loppuviikosta kurvaan Sodankylän elokuvafestareille, joilta jatkan perjantaina matkaa kohti Savukosken Kairijokea. Luvassa on uusia ja vanhoja tuttuja, perhokalastamista, lisää saunomista sekä yöttömän yön ihmettelyä – en usko tottuvani siihen ikinä. Kaamos on minulle paljon helpompi, silloin saan sentään nukuttua. Lapin kesä sen sijaan ei päästä minua petiin, vaan valvottaa aamusta iltaan ja illasta aamuun. Yö on kuin pyyhkäisty pois päiväjärjestyksestä. Ihan hullua.

 

Syöte Syöte

 

Elämässä on kaikki kohdillaan, eikä edes unettomuus haittaa, kun saa nauttia elämästä siten kuin tänään Instagramin puolella julkaisin.

Kiitos Kalajumalille, kiitos makrilleille. ♥

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Monni Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center