Sataa, mutta onneksi ei tarvitse lähteä mihinkään.

Kolmen päivän mittainen luontokuvauskurssi Syötteen kansallispuistossa on takana, eikä sää olisi voinut suosia meitä paremmin. Saimme kokea kauniin aamuauringon, upean iltavalon, sateesta kastuneen kuvauksellisen luonnon ja kaiken päälle Ahmatuvan puusaunan lempeät löylyt. Viikonloppu oli mitä onnistunein, enkä oikein vieläkään käsitä, että saan tehdä tätä kaikkea työkseni.

Loppuunmyytyä kesäkuun luontokuvauskurssia seuraa samanmoinen syksyllä, sinne on vielä kolme paikkaa vapaana. Toimi nopeasti, mikäli haluat varata paikkasi ja päästä opiskelemaan ruskaluonnon, detaljien, tähtitaivaan ja parhaassa tapauksessa myös revontulien kuvausta.


Syöte Syöte


Hektisten kolmen päivän päälle varasin itselleni kaksi yötä omaa aikaa mökistä keskeltä Kuusamon korpea. Palkitsen itseni pitkillä unilla, hyvällä ruoalla ja löylyillä. Toki tässä samalla olen tehnyt myös töitä, käynyt läpi sähköposteja, suunnitellut tulevia tuotekuvauksia, laskuttanut ja vastannut tarjouspyyntöihin. Myös Suomen Ladulle kirjoittamani Pohjoista omavaraisuutta -kolumni sai jatkokseen toisen osan, Kalannahasta asiaa, ja seuraava tarina on työn alla.


Syöte Syöte


Loppuviikosta kurvaan Sodankylän elokuvafestareille, joilta jatkan perjantaina matkaa kohti Savukosken Kairijokea. Luvassa on uusia ja vanhoja tuttuja, perhokalastamista, lisää saunomista sekä yöttömän yön ihmettelyä – en usko tottuvani siihen ikinä. Kaamos on minulle paljon helpompi, silloin saan sentään nukuttua. Lapin kesä sen sijaan ei päästä minua petiin, vaan valvottaa aamusta iltaan ja illasta aamuun. Yö on kuin pyyhkäisty pois päiväjärjestyksestä. Ihan hullua.


Syöte Syöte


Elämässä on kaikki kohdillaan, eikä edes unettomuus haittaa, kun saa nauttia elämästä siten kuin tänään Instagramin puolella julkaisin.

Kiitos Kalajumalille, kiitos makrilleille. ♥

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center