★ Kaupallinen yhteistyö VisitVirolahden kanssa

Artika – lintujen muutto pohjoiseen

Uusin harrastukseni, lintujen tarkkailu, oli kiirinyt täältä Pohjois-Norjan perukoilta ilmateitse Suomeen – tarkemmin sanottuna Virolahdelle saakka.

Se oli hyvä syy yhdistää yhdeksi päiväksi pohjoiseen muuttavat linnut, äitienpäivä, aina välillä kotiin palaava tytär ja oma rakas äiti. ♥

Arktisten lintujen muutto, arktika, on yksi lintumaailman näyttävimmistä tapahtumista. Sen upeimmat hetket koetaan vuosittain toukokuussa, kun Suomenlahtea pitkin matkaa miljoonia vesilintuja ja satoja tuhansia hanhia kohti arktisia pesimäalueitaan. Ajatelkaa, miltä 30 000 mustalinnun parvi näyttää ja kuuluu!

Tänä vuonna äitienpäivä kului toisin kuin koskaan ennen; vein äitini aurinkoisen sunnuntain kunniaksi Virolahdelle, jonne lähdimme ajelemaan aikaisin aamusta. Pakkasimme evääksi kahvia, herkkuvoileivät sekä tiikerikakkua, kaikkien aikojen suosikkiani. Helsingissä asuessani herkuttelin sillä harvakseltaan Lasipalatsin kahvilassa, jossa tiikeriä tarjoiltiin vuoroin maustekakun kanssa. Hyvää sekin oli, mutta toisaalta: en kyllä koskaan jäänyt kahville, jos raidat puuttuivat.

Tiikerikakku takaisin kahviloihin!

Mutta asiaan, Arktika-päiviä vietetään Leervikissä 10.-26.5., eli vielä ehtii mukaan! Lisätietoa tapahtumasta löydät osoitteesta arktikavirolahti.fi.

 

Arktika

Untitled Untitled

Arktika Arktika

 

Montako lintua näette kuvassa? Äiti ja minä kaksi (nuo kuvan joutsenet), oppaamme Teemu Sirkkala lähes 40. Tai no, osan näimme ja osan kuulimme, joten kiitos Teemu, kun veit meidät linturetkelle äitienpäivän kunniaksi!

Tunnistetuista siivekkäistä listalle pääsivät mustaviklo, liro, töyhtöhyyppä, tavi, kottarainen, lapasorsa, silkkiuikku, harmaahaikara, laulujoutsen, lapintiira ja kalatiira, lokeista merilokki, naurulokki ja harmaalokki sekä laulavista linnuista sirittäjä, hippiäinen, hömötiainen, pajulintu, viherpeippo, keltasirkku ja pajusirkku. Huh. Miten mieletön määrä!

 

Arktika

Arktika Arktika

 

Päivän aikana tutustuimme myös pienissä kojuissa esillä olevaan alueelliseen toimintaan ja harrastusmahdollisuuksiin, Pekka Saikkon lintumaalauksiin sekä osallistuimme Anni Kytömäen ja Viola Räisäsen tarinalliseen metsäkonserttiin ”Sananjalka ja tuulen sävel”. Voi, kun ihmiset tuottaisivat enemmän taiteen, musiikin ja metsän yhdistäviä kokonaisuuksia!

Viulu soi kuusikossa niin kauniisti.

 

Arktika

 

Samalla reissulla kannattaa myös ehdottomasti käydä tutustumassa ihan lähellä sijaitsevaan Virolahden Bunkkerimuseoon, josta kirjoitin viime syksynä, kun yövyin museon pihalla sijaitsevassa pallokorsussa. Bunkkerimuseolla on myös nähtävissä Markus Varesvuon upea VALOkuvia linnuista -näyttely, jonka valokuvista sukelluksissa oleva suula on suosikkini.

Mikähän sinun olisi?

 

Untitled Untitled