Kulta, koska lähdetään?

Kesäkuun road trip odottaa nurkan takana, sillä nostan ensi viikolla kytkintä kohti Syötettä, Kuusamoa ja Kairijokea. RAVi on puunattu eilen ja huominen on pyhitetty auton pakkaamiselle, sillä valassafarikausi alkaa sunnuntaina.

Ilmassa on paljon odotusta ja innostusta, miten rakastankaan tätä fiilistä!

Jos tiedät kiinnostavia kohteita reittini varrelta, jätä vinkkisi kommentteihin. Löydät ajosuunnitelmani tuosta hieman alempaa, joka toki elää fiiliksen mukaan; varmaa on vain se, että Suomen Lappi kutsuu. Vinkkitiedusteluni tueksi ajattelin vastavuoroisesti jakaa myös omia suosikkikohteitani tämän kesän road trippejä silmällä pitäen, joten selaile juttu loppuun ja pinnaa talteen. Uskon, että löydät ainakin muutaman kiinnostavan kohteen, jotka haluat nähdä ja kokea!

Toim. huom. Vaikka teenkin Karttakeskuksen kanssa yhteistyötä, niin tämän Autoilijan Tiekartta Suomi 2019 -kartan ostin viime Helsingin reissulla Akateemisesta Kirjakaupasta. Kaksipuolinen kartta sopii reitin suunnitteluun etenkin silloin, kun ajetaan pitkää matkaa. Hyvä vakiovaruste jokaiseen kiesiin, suosittelen.

Autoilijan Tiekartta Suomi 2019

Autoilijan Tiekartta Suomi 2019

PITTIÖVAARA JA HIRVIÄKURU, SODANKYLÄ. Sodankylä varasti sydämeni elämäni vaikeimman kevään aikana muistuttaen, että elämässä tärkeintä on pyyteetön ystävyys. Kerron tästä vielä joskus, kunhan osaan asettaa sanat oikeaan järjestykseen. Mutta se vinkki! Kiipeä Pittiövaaralle ihastelemaan Hirviäkurua. Pysy kuitenkin kaukana kuumottavilta reunoilta.

SODANKYLÄN ELOKUVAJUHLAT. Kolmattakymmenettäneljättä kertaa järjestettäviä elokuvafestareita vietetään 12.–16.6.2019. Mikäli bongaat minut yleisöstä – heilun tapahtumassa ennen lähtöäni Kairijoelle – tule moikkaamaan!

PUOLIVILLI FESTIVAALIT, ÄKÄSLOMPOLO. Äkäslompolossa, kansallispuiston kainalossa, seitsemän tunturin juurella vietettävä Puolivilli Festivaali järjestetään tänä vuonna 27.7.2019. Viime vuonna humppasimme Meänlandin tahtiin, enkä voisi kuvitella yhtäkään pohjoisen reissua ilman kajareista raikaavaa Lapin reggaeta.

Pittiövaara Hirviäkuru

Pittiövaara Hirviäkuru

sodis

MARJANIEMEN MAJAKKA, OULU. Kylläpäs aika rientää, vierailin täällä viime kerran vuonna 2014! Pakkaa eväät mukaan ja jää majakkakierroksen päätteeksi viereisille hiekkadyyneille piknikille. Rohkeimmat menevät tietysti myös uimaan.

SEITSEMISEN KANSALLISPUISTO, TAMPERE. Yksi viime vuoden ikimuistoisimmista retkistä sijoittui Tampereen kupeessa sijaitsevaan Seitsemisen kansallispuistoon, jonka kyljessä sijaitseva Koveron perinnetila kanoineen, kukkoineen ja luontopolkuineen on myös vierailun arvoinen.

Hauska fakta: Ilman tätä suomiretkeä en olisi saanut yönsinistä kuvaa pyllystäni saati eläisi nykyisessä parisuhteessa. Elämä osaa yllättää ja samoin Tampere, tuo ah-niin-ihana rakkauden kaupunki.

Marjaniemen majakka | Hailuoto

VisitTampere

VisitTampere VisitTampere

PUNAISENHIEKAN AUTIOTUPA JA PALLASJÄRVEN RANTA, PALLAS-YLLÄSTUNTURIN KANSALLISPUISTO. En tiedä, voiko Suomesta löytyä helpommin saavutettavaa autiotupaa kuin Punaisenhiekan pirtti, sillä auton voi jättää vajaan 200 metrin päähän rannasta tien kupeeseen. Paikkoja toki on vain parille autolle, mutta mikäli ajelet näillä suunnilla, käy ainakin katsomassa. Pallasjärven eteläpäässä sijaitseva tupa on aivan mieletön, samoin yöttömässä yössä hehkuva punainen hiekka.

Pallasjärvi

Pallasjärvi

Helvetinjärven kansallipuisto

HELVETINJÄRVEN KANSALLISPUISTO, RUOVESI. Helvetinjärvestä ja sen kansallispuistosta kuullaan kerrottavan kahta tarinaa. Täältä voit lukea kolmannen.

RYÖVÄRINKUOPPA. Ruovedelle ajeltuasi käy täyttämässä vesipullosi Ryövärin kuopasta, jonka raikas vesi virkistää jokaisen autoilijan. Ryövärinkuopan pohjalla nimittäin virtaa matala kirkasvetinen rotkolaakson lähde, joka ei jäädy talvellakaan. Vinkki: Nappaa mukaan GoPro tai kameralle vedenpitävät kuoret, sillä täältä saa upeita vedenalaiskuvia!

kuksa01

SAANA, KILPISJÄRVI. Yksi Suomen lumoavimmista luontokohteista, jonne tein upean ruskaretken muutama vuosi sitten. Harkitsen vakavasti ajavani tätä kautta takaisin kotiin Myreen.

Saana tunturi

VÄLIMAAN SAAMELAISTILA, NUORGAM. Minulla on hyvä selitys sille, miksi ette ole vieläkään saaneet lukea kesän 2018 lammaspaimenviikostani Välimaan saamelaistilalla, joka on yleisölle avoin vierailukohde. Palaan aiheeseen pian.

Malttamattomimmat voivat toki udella aiheesta kuvan lampailta, ne tietävät minusta ja tuosta viikosta kaiken. Kuulen edelleen, kuinka ne määkivät minulle:

we know what you did last summer.

Välimaa

Monnit-21

Välimaa

Mikäli kansallispuistot kiinnostavat enemmänkin, löydät kaikki jutut kootusti tämän linkin takaa.

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center