Herkuttelijan Berliini

Nuoret jannut ovat pukeneet ylleen henkselit, jotka eivät suinkaan kannattele tavanomaisia miesten housuja: lanteilla keikkuu pieni nakkikiska.

Jatketaan Berliinin herkuilla, jotka naatittiin saksanmaalla viime vuoden heinäkuussa. Talvisia herkkuja löytyy edellisestä postauksesta, mutta tätä kirjoitusta tahdittavat kesä ja kirsikkaportteri. Reilulla eurolla saan lämpimän hodarin, jonka kuivasta sämpylästä syötän puolet pulleille pikkulinnuille.

Bratwursti sen sijaan on mitä mainioin – se maistuu ja tuntuu, ihan niin kuin kunnon lihakkaan kuuluukin. Ja sekös näyttää pelottavan suurinta osaa jauhomakkaroihin tottuneista turisteista. Dönereistä saatte muuten ihan oman postauksen, niistä jos mistä riittää kerrottavaa!

 

Herkuttelijan Berliini

 

Ja kuten makkara, vaatii leipomosta mukaan napattu ja ennen paistamistaan kiehuvassa vedessä käytetty brezel toverikseen pitkän oluen.

 

Herkuttelijan Berliini

Herkuttelijan Berliini

 

Riemu repeää uudelleen paikallisessa kahvilassa: tarjolla on kaikkea ja sen kaiken saa alle kahdella eurolla.

 

Herkuttelijan Berliini

 

Linien Strassella (113) sijaitseva Bötzow Privat, 1920-lukua henkivä kulmakuppila, tarjoaa maukasta saksalaista perinneruokaa. Sipulin, juuston ja munapastan herkullinen fuusio Spätzle on tuhti ja takuuvarma vatsantäyttäjä. Mikäli haluat kokeilla jotain muuta, tilaa perinteiset äidin tekemät lihapullat haastava Boulettet, johon kuuluu jauhelihapihvi kotitekoisella perunamuusilla.

 

Herkuttelijan Berliini

Herkuttelijan Berliini

 

Berliinissä on varmasti sata hyvää kahvilaa viettää pitkälle iltapäivään venyvää brunssia, mutta voin kyllä ehdottomasti suositella Nadinen, Massimon sekä Mondon matkaoppaan vinkkaamaa Cafe 100-Wasseria (Simon-Dach-Strasse 39). Tuhti aamupala maksaa kympin ja santsata saa niin paljon kuin napa vetää.

 

Berlin8

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Ennakkotilaa: Vaella, kalasta, rakasta — Omaa polkua etsimässä

"Minä rakastan merta; sen äärettömyyttä, ja salaisuuksia, jotka luonto on pystynyt säilyttämään itsellään. Kaikuja, jotka kumisten kantautuvat kilometrien syvyyksistä. Sitä, miten rannan hienolla hiekalla ja simpukkamurskalla kävellessään voi palata hetkeksi elämän alkukodin ääreen – sinne, mistä kaikki on syntynyt."


Ennakkotilaa

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko kerran kuussa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center