Nuoret jannut ovat pukeneet ylleen henkselit, jotka eivät suinkaan kannattele tavanomaisia miesten housuja:
lanteilla keikkuu pieni nakkikiska.

Jatketaan Berliinin herkuilla, jotka naatittiin saksanmaalla viime vuoden heinäkuussa. Talvisia herkkuja löytyy edellisestä postauksesta, mutta tätä kirjoitusta tahdittavat kesä ja kirsikkaportteri. Reilulla eurolla saan lämpimän hodarin, jonka kuivasta sämpylästä syötän puolet pulleille pikkulinnuille. Bratwursti sen sijaan on mitä mainioin – se maistuu ja tuntuu, ihan niin kuin kunnon lihakkaan kuuluukin. Ja sekös näyttää pelottavan suurinta osaa jauhomakkaroihin tottuneista turisteista. Dönereistä saatte muuten ihan oman postauksen, niistä jos mistä riittää kerrottavaa!

Herkuttelijan Berliini

Ja kuten makkara, vaatii leipomosta mukaan napattu ja ennen paistamistaan kiehuvassa vedessä käytetty brezel
toverikseen pitkän oluen.

Herkuttelijan Berliini

Herkuttelijan Berliini

Riemu repeää uudelleen paikallisessa kahvilassa:
tarjolla on kaikkea ja sen kaiken saa alle kahdella eurolla.

 

Herkuttelijan Berliini

Linien Strassella (113) sijaitseva Bötzow Privat, 1920-lukua henkivä kulmakuppila, tarjoaa maukasta saksalaista perinneruokaa. Sipulin, juuston ja munapastan herkullinen fuusio Spätzle on tuhti ja takuuvarma vatsantäyttäjä. Mikäli haluat kokeilla jotain muuta, tilaa perinteiset äidin tekemät lihapullat haastava Boulettet, johon kuuluu jauhelihapihvi kotitekoisella perunamuusilla.

Herkuttelijan Berliini

Herkuttelijan Berliini

Berliinissä on varmasti sata hyvää kahvilaa viettää pitkälle iltapäivään venyvää brunssia, mutta voin kyllä ehdottomasti suositella Nadinen, Massimon sekä Mondon matkaoppaan vinkkaamaa Cafe 100-Wasseria (Simon-Dach-Strasse 39). Tuhti aamupala maksaa kympin ja santsata saa niin paljon kun napa vetää.

Berlin8

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center