Herkuttelijan Berliini

Nuoret jannut ovat pukeneet ylleen henkselit, jotka eivät suinkaan kannattele tavanomaisia miesten housuja: lanteilla keikkuu pieni nakkikiska.

Jatketaan Berliinin herkuilla, jotka naatittiin saksanmaalla viime vuoden heinäkuussa. Talvisia herkkuja löytyy edellisestä postauksesta, mutta tätä kirjoitusta tahdittavat kesä ja kirsikkaportteri. Reilulla eurolla saan lämpimän hodarin, jonka kuivasta sämpylästä syötän puolet pulleille pikkulinnuille.

Bratwursti sen sijaan on mitä mainioin – se maistuu ja tuntuu, ihan niin kuin kunnon lihakkaan kuuluukin. Ja sekös näyttää pelottavan suurinta osaa jauhomakkaroihin tottuneista turisteista. Dönereistä saatte muuten ihan oman postauksen, niistä jos mistä riittää kerrottavaa!

 

Herkuttelijan Berliini

 

Ja kuten makkara, vaatii leipomosta mukaan napattu ja ennen paistamistaan kiehuvassa vedessä käytetty brezel toverikseen pitkän oluen.

 

Herkuttelijan Berliini

Herkuttelijan Berliini

 

Riemu repeää uudelleen paikallisessa kahvilassa: tarjolla on kaikkea ja sen kaiken saa alle kahdella eurolla.

 

Herkuttelijan Berliini

 

Linien Strassella (113) sijaitseva Bötzow Privat, 1920-lukua henkivä kulmakuppila, tarjoaa maukasta saksalaista perinneruokaa. Sipulin, juuston ja munapastan herkullinen fuusio Spätzle on tuhti ja takuuvarma vatsantäyttäjä. Mikäli haluat kokeilla jotain muuta, tilaa perinteiset äidin tekemät lihapullat haastava Boulettet, johon kuuluu jauhelihapihvi kotitekoisella perunamuusilla.

 

Herkuttelijan Berliini

Herkuttelijan Berliini

 

Berliinissä on varmasti sata hyvää kahvilaa viettää pitkälle iltapäivään venyvää brunssia, mutta voin kyllä ehdottomasti suositella Nadinen, Massimon sekä Mondon matkaoppaan vinkkaamaa Cafe 100-Wasseria (Simon-Dach-Strasse 39). Tuhti aamupala maksaa kympin ja santsata saa niin paljon kuin napa vetää.

 

Berlin8

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Marinella Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center