Hyvää maailman ympäristöpäivää!

Hyvää YK:n yleiskokouksen julistamaa maailman ympäristöpäivää!

Meistä jokaisella on omat taistelumme, ja minun ääneni saa kaikua tuntureiden rinteillä, metsien siimeksessä ja suoaukeilla luonnonsuojelun sekä luonnon monimuotoisuuden säilymisen puolesta.

Sen vuoksi lahjoitan kaikista tänään tehdyistä kirjatilauksista kymmenyksen sijaan 20% Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.

Voit lukea kirjasta lisää ja tilata sen täältä.

Erältä, eräistä on julkaistu 27.3.2020.

Marinella Himari kirja Erältä, eräistä

YK:n yleiskokous on julistanut kesäkuun viidennen päivän maailman ympäristöpäiväksi jo vuonna 1972. Siitä lähtien teemapäivä on tarjonnut jokavuotisen ikkunan keskusteluun ympäristön merkityksestä ja tarpeesta suojella luontoa, jotta sekä tämä että tulevat sukupolvet voisivat nauttia siitä.

Katso, miltä yleiskokouksen julistus näyttää »

Maailman ympäristöpäivän tarkoituksena on rohkaista ihmisiä ympäristöä vaaliviin toimiin ja tarkastelemaan omia luontoon liittyviä asenteitaan. Ympäristöpäivän teema vaihtuu vuosittain, ja tänä vuonna luonnolle halutaan nimenomaan antaa aikaa.

Mitä enemmän me vietämme aikaa luonnossa, sitä läheisimmiksi me myös tulemme sen kanssa. Ja mitä lähemmäs itseään luonnon päästää, sitä enemmän siitä haluaa pitää huolta. Ainakin minä uskon niin.