Sinustako MM-tason puunhalaaja?

Puunhalaaja voi tarkoittaa ihmistä, joka halailee puita, tai riippumaton yhteydessä käytettävää lisävarustetta, jolla estetään puun pinnan vahingoittuminen. Puhutaan molemmista, mutta aloitetaan ihan rehellisesti puiden halaamisesta!

Puunhalauksen maailmanmestaruuskisat järjestetään Levillä 21. elokuuta jo toista kertaa. Puunhalauksen MM-kisoissa hauskuus yhdistyy kestävän luontomatkailun periaatteisiin, suomalaiseen metsäkulttuuriin sekä luonnon hyvää tekevään vaikutukseen.

Kisat järjestää HaliPuu, pieni paikallinen perheyritys, jonka intohimona on vuodesta 2015 saakka ollut tuoda metsä ihmisten ulottuville. HaliPuu tunnetaan muunmuassa kansainvälistäkin näkyvyyttä saavuttaneista Arctic Cocooning -retkistään (Business Insider) ja viimeksi Gordon Ramsayn jouluiselta Suomen visiitiltä (Gordon, Gino and Fred: Desperately Seeking Santa).

 

Puunhalaaja

 

Puunhalauksen kisa-info

Kisat koostuvat kahdesta osasta, joista live-tapahtuma tapahtuu Levin HaliPuu-metsässä 21. elokuuta 2021 klo 13:00 alkaen. (Koronan vuoksi ilman ulkopuolista yleisöä.)

Live-osuus lähetetään suorana metsästä, ja lähetystä voi seurata ja kommentoida täällä. Tapahtumaa voi seurata myös HaliPuun Twitterissä, YouTube-kanavalla ja Facebook-sivulla sekä Levin Instagramissa.

Kisoihin on kutsuttu edustajia kymmenestä eri maasta, joista koronaturvallisuuden vuoksi kaikki joko asuvat Lapissa, tai ovat oleilleet paikan päällä jo pidemmän ajan. Edustettuina ovat tänä vuonna Ukraina, Espanja, Italia, Suomi, Saksa, Sveitsi, Skotlanti, Saamelaiset, Venäjä sekä USA.

 

puut

 

Kolme hauskaa lajia

Kisat koostuvat kolmesta lajista: 1) Nopeushalauksessa eniten minuutin aikana puita halannut voittaa. 2) Myös omistautunein ja tunteikkain halaus palkitaan. 3) Freestylen voittaa luovin halaus, jossa osallistuja saa käyttää omaa tulkintaansa ja mielikuvitustaan.

Lajien yhteispistemäärän perusteella valittava voittaja palkitaan kunniakkaalla Puunhalauksen Maailmanmestari 2021 -tittelillä.

 

Puunhalaaja

 

Seuraa online-kisaa livenä ja osallistu itse!

Puunhalaukse MM-kisojen online-osuuteen voi osallistua kuka tahansa ympäri maailman! Osallistuaksesi lähetä HaliPuulle kuva parhaasta puunhalauksestasi. Halaukset kootaan HaliPuun Forest in Your Pocket -sovelluksen puiden maailmankartalle.


Toimi näin:

1) Ota kuva itsestäsi tai kaveristasi halaamassa puuta. Voit ladata sen osoitteeseen halipuu.com/treehuggingworldchampionships tai jakaa kuvan Instagramiin tunnisteilla #TreeHugging2021 ja #HaliPuu

2) Toimita lisäksi puun koordinaatit, jotka saat esimerkiksi puhelimen kompassitoiminnolla tai Google Mapsin kautta.

3) Kirjoita lyhyt kuvaus, miksi rakastat juuri valitsemaasi puuta tai puunhalaamista ylipäätään.

Voittajakuvan valinnassa painotetaan kuvan välittämää tunnetta, luovuutta ja hauskuutta. Voittajalle on luvassa hieno palkinto, joka sisältää kutsun paikan päälle vuoden 2022 kisoihin, junaliput ja makuuhytin kahdelle välille Helsinki-Rovaniemi-Helsinki (sponsoroijana VR), viikon majoituksen Levillä (sponsoroijana Visit Levi), sekä yksityisen riippumattoretken HaliPuu-metsään. Palkinnot ovat käytettävissä vuoden 2022 Puunhalauksen Maailmanmestaruuskisojen aikana.

Kisoista voi lukea lisää Halipuun-sivustolla »


Levin ruska

 

Lisää tekemistä Levillä ja lähellä

Kalasta, pyöräile ja patikoi – tätä kaikkea Levi tarjoaa »
Noitarumpu soi ja Jerisjärven siiat laulavat »
Lohi hymisee Ounasjoella »
Koko perheen kalastusta yksityisellä Kätkäjärvellä »
Katso, milloin ruska alkaa Lapissa »

 

Puunhalaaja

 

Puunhalaaja riippumattoretkeilyssä

Riippumatto on mitä mainioin retkeilymajoite, ja puunhalaajat tarkoittavat retkeilypuolella riippumaton kiinnitysvälineitä, jotka ovat leveitä ja pehmeitä eivätkä siten poraudu puun pintaan ja vahingoita sitä. Riippumaton ohuet narut nimittäin jättävät puun pintaan ikäviä painaumia.

Vastuullinen riippumattoretkeilijä hankkiikin itselleen niin kutsutut puunhalaajat, joilla tarkoitetaan riippumaton kiinnityksessä käytettäviä liinoja.

Vaihtoehtoja on kaksi: voit joko käyttää tarpeeksi leveitä (vähintään 2,5 cm leveitä) liinoja tai vaihtoehtoisesti tavallisia ohuita naruja, joiden ympärille laitetaan pehmusteet eli lepuuttajat.

Pari tuotevinkkiä

Amazonas puunhalaajat (8,90 €) »
Tutustu Partioaitan valikoimaan »
Eagles Nest Outfitters Atlas -halaajat »
Tutustu Partioaitan riippumatto-valikoimaan »
Tutustu Scandinavian Outdoorin riippumatto-valikoimaan »

 

Riippumatto

 

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center