Kaunista luonnonkukkien päivää! Yhteispohjoismaisen Luonnonkukkien päivän tavoitteena on kasvituntemuksen ja -harrastuksen edistäminen sekä yhteisten luontokokemusten tarjoaminen suomalaisille.

Voit tilata tänään sunnuntaina ja vielä huomenna maanantaina Erältä, eräistä -kirjan sekä haluamasi kukkakortin yhteishintaan 25€ (norm. 33€). Voit tehdä tilauksen verkkokaupassani.

Kombo sisältää Erältä, eräistä -kirjan sekä MAKEEdesignin (äitini yrityksen) käsityönä valmistaman kortin. Kaksiosaisen kortin koko on A6 ja se on sisältä tyhjä. Voit halutessasi jättää tilauslomakkeeseen terveiset sille henkilölle, kenelle tilaat kombon. Äitini kirjoittaa kauniilla käsialallaan kortin puolestasi jättämiesi terveisten kera, minkä jälkeen kirja+kortti-kombo toimitetaan perille. Voit tottakai tilata paketin myös siten, että kirjoitat kortin ja annat lahjan itse. Meille riittää, kunhan kerrot toiveesi toimintatavasta tilauksen yhteydessä ostoskortin tilauslomakkeella.

Hillan kukka yöttömän yön pehmeässä valossa.

Yhteispohjoismaista Luonnonkukkien päivää vietetään vuosittain juhannusta edeltävänä sunnuntaina. Päivän juuret ovat Tanskassa, jossa Luonnonkukkien päivää on vietetty vuodesta 1988 lähtien. Ruotsissa ja Norjassa päivä otettiin käyttöön vuonna 2002, Suomessa 2003 ja Islannissa 2004. Pohjoismaissa retkiä järjestetään Luonnonkukkien päivänä kaikkiaan noin 500 ja osallistujia on yli 10 000.

Suomeen Luonnonkukkien päivä rantautui, kun tammisaarelainen kasvitieteilijä Kalevi Keynäs kertoi pohjoismaisesta yleisölle suunnattujen retkien perinteestä (De Vilda Blommornas Dag) Kukanpäivän tilaisuudessa 13.5.2002 ja toivoi vastaavia retkiä järjestettävän tulevaisuudessa myös Suomessa.

Lue lisää Luonnonkukkien päivästä Suomen Luonnonsuojeluliiton sivuilta.

 

luonnonkukkien päivä