Minä olen Berliini

Minä olen tunnettu tyyliniekka. Olen täyteläinen ja samalla kovin rosoinen, boheemi, vaihtoehtoinen, sydämeltäni vintage, aina muodissa. Tulen iholle.

Olen lähellä niin maantieteellisesti kuin fiilikseltäni, eivätkä asukkaani katso ketään vinoon, sillä minun luonani jokainen ihminen on toisensa vertainen.

Olen kaupunki kaikenikäisille, kaikenlaisille. En kumartele muoti-ikoneina tunnettua Lontoota tai Milanoa, vaan muovaan katukulttuuriani kuten haluan. Tai kuten tyylikkäät, kurantit ja minulle rakkaat kaupunkilaiseni haluavat.

 

Berlin | German

 

Siispä minä olen trendikkäitä ostoskatuja, löytämistä odottavia second hand -aarteita, kahviloita ja kiireettömiä putiikkeja — itse salaisten sisäpihojen kuningatar.

Minä olen Berliini.

 

Berlin

 

Sinä, kenkähullu, löydät minusta unelmiesi putiikin: Stiefelkombinatin kuusituhatta paria vintagenahkaisia korkoja odottavat huokailujasi.

 

Berlin-2012-38

 

Olen brunssitaivas, monta pulloa proseccoa, naurettavan pitkälle iltapäivään venynyt aamupala ja vatsakumpusi täyttäjä silloinkin, kun et ole nälkäinen. Et voi vastustaa tarjontaani. Olen kattanut sinulle pöydän valmiiksi lukemattomiin ravintoloihin. Hurmaan sinut alkupaloilla tai ahdistan valinnan vaikeudella.

Tarjoan sinulle yönälkään pahvituokkosen Döneriä ja lämpimän Brezelin, palan painikkeeksi huurteisen Berliner-oluen. Tai huulillesi kevyitä kuplia, viileää ja helmeilevää Rieslingia.

 

Berlin | German

 

Vien sinut brunssille Cafe 100 Wasseriin (Simon-Dach-Strasse 39), huomenna Elfidaan (Gabriel-Max-Str. 15).

Lounaaksi valitsen meille 1920-luvun henkeä huokuvan Bötzow Privat -ravintolan (Linien Strasse 113) sipulin, juuston ja munapastan herkullisen sekamelskan eli saksalaisen Spätzle-perinneruoan. Ja jälkiruoaksi tiramisua. Lisää helmeilevää proseccoa.

 

Berlin

Berlin

Berlin | German

Berlin | German

Berlin | German

Berlin | German

 

Minä herättelen, avaan puheenaiheita, haastan. Saan sinut tuumimaan, katsomaan historiaa uusin silmin.
Minun seurassani ja kulttuuritarjonnassani sinä et pitkästy.

 

Berlin

Berlin | German

Berlin | German

Berlin | German

 

Onnistuneen päivän päätteeksi, yön pikkutuntien jälkeen, peittelen sinut valintasi mukaan siistiin ja huokeaan hostelliin tai halutessasi vaikkapa viiden tähden hotelliin.

 

berlin

 

Chilihifistelijä, mausteisen ja tulisen ruoan ystävä, keittiömestari – sinulle minä paljastan puodin, jonka etsimiseen käyttämäsi aika kymmenkertaistuu notkuvien hyllyjen äärellä. Aivan Alexanderplatzin nurkilla, korkean junaradan kivijalassa, holvikaarisessa liikehuoneistossa sijaitseva Pfefferhaus vie sinut makumatkalle maailman ympäri. Ja näet vielä kotonakin päiväunia niistä tulisista puteleista, joihin et ollut törmännyt koskaan aiemmin.

 

Berlin | German

Berlin-2012-9

 

Tule, minä odotan sinua.

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Marinella Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center