Berlin | German

Minä olen tunnettu tyyliniekka. Olen täyteläinen ja samalla kovin rosoinen, boheemi, vaihtoehtoinen, sydämeltäni vintage, aina muodissa. Tulen iholle. Olen lähellä niin maantieteellisesti kuin fiilikseltäni, eivätkä asukkaani katso ketään vinoon, sillä minun luonani jokainen ihminen on toisensa vertainen. Olen kaupunki kaikenikäisille, kaikenlaisille. En kumartele muoti-ikoneina tunnettua Lontoota tai Milanoa, vaan muovaan katukulttuuriani kuten haluan. Tai kuten tyylikkäät, kurantit ja minulle rakkaat kaupunkilaiseni haluavat.

Siispä minä olen trendikkäitä ostoskatuja, löytämistä odottavia second hand -aarteita, kahviloita ja kiireettömiä putiikkeja — itse salaisten sisäpihojen kuningatar.

Minä olen Berliini.

Berlin

Sinä, kenkähullu, löydät minusta unelmiesi putiikin: Stiefelkombinatin kuusituhatta paria vintagenahkaisia korkoja odottavat huokailujasi.

Berlin-2012-38

Olen brunssitaivas, monta pulloa proseccoa, naurettavan pitkälle iltapäivään venynyt aamupala ja vatsakumpusi täyttäjä silloinkin, kun et ole nälkäinen. Et voi vastustaa tarjontaani. Olen kattanut sinulle pöydän valmiiksi lukemattomiin ravintoloihin. Hurmaan sinut alkupaloilla tai ahdistan valinnan vaikeudella.

Tarjoan sinulle yönälkään pahvituokkosen Döneriä ja lämpimän Brezelin, palan painikkeeksi huurteisen Berliner-oluen. Tai huulillesi kevyitä kuplia, viileää ja helmeilevää Rieslingia.

Berlin | German

Vien sinut brunssille Cafe 100 Wasseriin (Simon-Dach-Strasse 39), huomenna Elfidaan (Gabriel-Max-Str. 15). Lounaaksi valitsen meille 1920-luvun henkeä huokuvan Bötzow Privat -ravintolan (Linien Strasse 113) sipulin, juuston ja munapastan herkullisen sekamelskan eli saksalaisen Spätzle-perinneruoan. Ja jälkiruoaksi tiramisua. Lisää helmeilevää proseccoa.

Berlin

Berlin

Berlin | German

Berlin | German

Berlin | German

Berlin | German

Minä herättelen, avaan puheenaiheita, haastan. Saan sinut tuumimaan, katsomaan historiaa uusin silmin.
Minun seurassani ja kulttuuritarjonnassani sinä et pitkästy.

Berlin

Berlin | German

Berlin | German

Berlin | German

Onnistuneen päivän päätteeksi, yön pikkutuntien jälkeen, peittelen sinut valintasi mukaan siistiin ja huokeaan hostelliin tai halutessasi vaikkapa viiden tähden hotelliin.

berlin

Chilihifistelijä, mausteisen ja tulisen ruoan ystävä, keittiömestari – sinulle minä paljastan puodin, jonka etsimiseen käyttämäsi aika kymmenkertaistuu notkuvien hyllyjen äärellä. Aivan Alexanderplatzin nurkilla, korkean junaradan kivijalassa, holvikaarisessa liikehuoneistossa sijaitseva Pfefferhaus vie sinut makumatkalle maailman ympäri. Ja näet vielä kotonakin päiväunia niistä tulisista puteleista, joihin et ollut törmännyt koskaan aiemmin.

Berlin | German

Berlin-2012-9

Tule, minä odotan sinua.

Minä olen Berliini -postaus on osa Rantapallon ja Hotels.comin
bloggareille järjestämää kisaa Berliinin parhaista vinkeistä.

Bloggareiden-berliini

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center