Puhutaanko hetki rapunaisen rakkaudesta.

Tovi sitten pikkusiskoni luki minulle otteita siitä, mitkä horoskooppimerkit olisivat parhaita vaimoehdokkaita. Minä olen sitä mieltä, että kaikki ovat parhaita omalla tavallaan, mutten voinut olla nauramatta kuultuani kaikki ne kliseet, jotka olisin voinut allekirjoittaa tuplasti.

Rapunaiset kuulemma vievät listan kärkipaikan.

Kun ihastun, minä ihan ensinnä ahdistun. Panikoin. Hymyilen yksin. Menen kuoreeni. Olen varma, että tämä on maailman huonoin idea. Vajoaisin maan alle jos voisin tai pysyisin panssarini piilossa, vaan silti tuntuu, että kasvan tätä pitkää varttani entisestään – ihan jotta voin kurkistella, mitä se toinen mahtaa tehdä.

Järjetöntä. Koko rakkauden käsite. Hyvä, kun olen koskaan uskaltanut sanoa sitä kenellekään ääneen.

Minä, joka rakastan niin paljon, että meinaan haljeta.

Kun onni sitten joskus päättää taas katsoa silmiin, olen aivan toivoton. Maailmassa ei ole pienintäkään asiaa, mitä en toisen vuoksi tekisi, eikä ole suurempaakaan asiaa, mitä en toisen vuoksi tekisi.

Kun minä ihastun, tai vielä pahempaa, kun minä rakastun, minä näen vain sinut. Ja jos jonkin kohdan voin allekirjoittaa maailman kaikista horoskooppioppaista ja luonneanalyyseistä, joille tapaan vain naureskella, minä tiedän, että minä tosissani rakastan. Minä yli-rakastan.

Kaikkein eniten minä rakastan elää, ja kaikkein eniten minä pelkään tylsää elämää. Mutta kaikista kaikkein eniten minä odotan sitä hetkeä, kun rakastaisin jotakuta niin paljon, elämääkin enemmän, että jäisin kerrankin kotiin ja jättäisin lähtemättä.

Olisin tuskin koskaan osannut pukea sitä noin hienosti ellei yksi rakkaimmista ystävistäni, Noora, olisi analysoinyt elämääni ja tapojani, luonnehtien minut tuolla edellä mainitulla tavalla. “Sinä et vain ole löytänyt ihmistä, joka saisi sinut pysymään kotona, tai joka joskus ja mieluiten usein sanoisi, että voisit välillä ollakin kotona, sillä minulla on sinua ikävä.”

Osui, upposi.


Välimaa


Minä olen kirjoittanut kaikki tulevassa esikoisteoksessani julkaistavat tarinat joillekin teistä. Ja siksi minä kannan sydämessäni ja elämäni loppuun saakka lausahdusta, jonka eräs tärkeä ihminen kerran virkkoi viereeni istuneelle toiselle miehelle, vaikka luulin, ettei tämä tuntemani olisi koskaan lukenut yhtäkään artikkeleistani:

“Tässä on Nella, hän kirjoittaa meistä kaikista.”
Välimaa

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Ennakkotilaa: Vaella, kalasta, rakasta — Omaa polkua etsimässä

"Minä rakastan merta; sen äärettömyyttä, ja salaisuuksia, jotka luonto on pystynyt säilyttämään itsellään. Kaikuja, jotka kumisten kantautuvat kilometrien syvyyksistä. Sitä, miten rannan hienolla hiekalla ja simpukkamurskalla kävellessään voi palata hetkeksi elämän alkukodin ääreen – sinne, mistä kaikki on syntynyt."


Ennakkotilaa

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko kerran kuussa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center