Puhutaanko hetki rapunaisen rakkaudesta.

Tovi sitten pikkusiskoni luki minulle otteita siitä, mitkä horoskooppimerkit olisivat parhaita vaimoehdokkaita. Minä olen sitä mieltä, että kaikki ovat parhaita omalla tavallaan, mutten voinut olla nauramatta kuultuani kaikki ne kliseet, jotka olisin voinut allekirjoittaa tuplasti.

Rapunaiset kuulemma vievät listan kärkipaikan.

Kun ihastun, minä ihan ensinnä ahdistun. Panikoin. Hymyilen yksin. Menen kuoreeni. Olen varma, että tämä on maailman huonoin idea. Vajoaisin maan alle jos voisin tai pysyisin panssarini piilossa, vaan silti tuntuu, että kasvan tätä pitkää varttani entisestään – ihan jotta voin kurkistella, mitä se toinen mahtaa tehdä.

Järjetöntä. Koko rakkauden käsite. Hyvä, kun olen koskaan uskaltanut sanoa sitä kenellekään ääneen.

Minä, joka rakastan niin paljon, että meinaan haljeta.

Kun onni sitten joskus päättää taas katsoa silmiin, olen aivan toivoton. Maailmassa ei ole pienintäkään asiaa, mitä en toisen vuoksi tekisi, eikä ole suurempaakaan asiaa, mitä en toisen vuoksi tekisi.

Kun minä ihastun, tai vielä pahempaa, kun minä rakastun, minä näen vain sinut. Ja jos jonkin kohdan voin allekirjoittaa maailman kaikista horoskooppioppaista ja luonneanalyyseistä, joille tapaan vain naureskella, minä tiedän, että minä tosissani rakastan. Minä yli-rakastan.

Kaikkein eniten minä rakastan elää, ja kaikkein eniten minä pelkään tylsää elämää. Mutta kaikista kaikkein eniten minä odotan sitä hetkeä, kun rakastaisin jotakuta niin paljon, elämääkin enemmän, että jäisin kerrankin kotiin ja jättäisin lähtemättä.

Olisin tuskin koskaan osannut pukea sitä noin hienosti ellei yksi rakkaimmista ystävistäni, Noora, olisi analysoinyt elämääni ja tapojani, luonnehtien minut tuolla edellä mainitulla tavalla. ”Sinä et vain ole löytänyt ihmistä, joka saisi sinut pysymään kotona, tai joka joskus ja mieluiten usein sanoisi, että voisit välillä ollakin kotona, sillä minulla on sinua ikävä.”

Osui, upposi.


Välimaa


Minä olen kirjoittanut kaikki tulevassa esikoisteoksessani julkaistavat tarinat joillekin teistä. Ja siksi minä kannan sydämessäni ja elämäni loppuun saakka lausahdusta, jonka eräs tärkeä ihminen kerran virkkoi viereeni istuneelle toiselle miehelle, vaikka luulin, ettei tämä tuntemani olisi koskaan lukenut yhtäkään artikkeleistani:

”Tässä on Nella, hän kirjoittaa meistä kaikista.”
Välimaa

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center