Puhtaita tyttöjä ja komeita laivoja

Takanaan Panaman kanava sekä Atlantin ja Tyynenmeren tyrskyt, muistoissaan talvi- ja jatkosota, huilaa Ranskan Saint-Nazairessa 1902 rakennettu komea Suomen Joutsen nykyisin Aurajoen rannassa, maamme vanhimmassa kaupungissa Turussa.

Ja komea se onkin, niin komea, että älysin ottaa siitä vain muutaman kuvan, kaikki samasta kulmasta. Tässä siis niistä paras, vaikkei tee oikeutta lähes satametrisen fregatin upealle rungolle.

 

Nordic Bloggers' Experience Suomen Joutsen

Nordic Bloggers' Experience Daphne Turku

 

Pohjanmeren ja Ranskan kanavien kautta Välimerelle purjehtinut Daphne lepää tätä myötä aivan Joutsenen kainalossa, nimensä mukaisesti Cafe Restaurant Daphnessa. Omaleimaisen rantaravintolan erikoisuutena onkin tilaan sijoitettu kirjailija Göran Schildtin Daphne-purjevene, juuri tuo kyseinen. Seiniltä löytyy kuvin ja sanoin paljon tietoa kahdeksan kirjan verran kirjoitetusta laivasta ja sen värikkäästä historiasta.

 

nbefinland-ruotsi-12

nbefinland-ruotsi-29

 

Vain vuoden vanha ja vihreitä arvoja kunnioittava Viking Grace sen sijaan muistutti fiilikseltään ja sisustukseltaan kelluvaa designhotellia. Kokolattiamatoista löytyi pitkospuita, seiniltä siroja kukkia niin metallisina kuin valaistuina: muotokieli kulki läpi koko laivan, ja tunnelmia oli taltioitu niin skandinaavisesta muotoilusta kuin japanilaisista origameista.

Iltabuffet myös oli vallan mainio, ja Spa & Wellness -alueen snowcave todellakin jätti kylmäksi. Kannen 11 kylpylästä avautuvat aivan mielettömät maisemat Itämeren kauneimpaan saaristoon, joten voin lämpimästi suositella hemmotteluhetkeä kuumassa kylvyssä, sierainpari ikkunassa kotimaan kauneutta ihaillen.

 

Nordic Bloggers' Experience Viking Grace

Nordic Bloggers' Experience Viking Grace

Nordic Bloggers' Experience Viking Grace

Nordic Bloggers' Experience Viking Grace

Nordic Bloggers' Experience Viking Grace

Nordic Bloggers' Experience Viking Grace

 

Matkamessujen, Innastuksen sekä VisitFinlandin kanssa yhteistyössä toteutetun Nordic Bloggers’ Experiencen blogimatkalla Tukholmaan tapasin Ahvenanmaan porukkaa hostaavan Lauran Urbaani viidakkoseikkailijatar -blogin takaa. Otettiin buffaillallisen päätteeksi ilo irti komeasta Spa & Wellness -alueesta ja nostettiin varpaat porealtaan reunalle. Osa kansainvälisistä matkabloggaajista jäi siis 01:00 korvilla Maarianhaminaan meidän jatkaessamme naapurimaan pääkaupunkiin. Satu sen sijan piti lipun korkealla Tallinnan blogimatkalla.

 

nbefinland-ruotsi-22

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Marinella Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center