Repoveden kansallispuisto heinäkuussa

Kuinkas sitten kävikään, kun Pohjois-Savon tyttö lähti retkelle Etelä-Savoon Repoveden kansallispuistoon?

Eväsleivät syötiin jo parkkipaikalla, ja lossin ollessa poissa käytössä kuljimme Ketunlenkistä vain puolet.

Ei haitannut, sillä Repoveden kansallispuiston Katajavuoren maisemat olivat aivan uskomattoman kauniit ja sää parempi kuin olisi voinut toivoa: aurinkoista mutta varjoissa ihan sopivaa, vaikka jylhissä kalliomaisemissa pukkasikin ihan kunnolla kuumaa.

Repoveden kansallispuiston mahtavat mäet ottivat mittaa meistä ja muista.

 

Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto

 

Onnea ovat ystävät, jotka lähtevät kanssasi tutkimaan kesämökin lähimaastoja kera hulvattoman koirakaverin, joka alun jännityksen jälkeen uskalsi hienosti kulkea mennen tullen tuon Repoveden kansallispuiston kuvauksellisen riippusillan.

Viime elokuisen Pohjois-Norjan erämaamatkan jälkeen olen tullut siihen tulokseen, että jokaisella metsäretkellä ja vaelluksella tulisi olla mukana oma koirakaveri. Niiden touhuista ja aivoituksista saa aina niin paljon iloa omaankin kulkemiseen ja tekemiseen.

 

Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto

 

Repoveden kansallispuiston maisemat poikkesivat paljolti aiemmin vierailemistani kansallispuistoista. Luonto oli jotenkin vehreämpää, vihreämpää ja monipuolisempaa, männyt seisoivat vieri vieren ilman ihmiskäden aiheuttamaa harvennusta. Viivikin tuumasi lukeneensa alueen olevan vielä poikkeuksellisen koskematonta, joka omalta osaltaan luo tietynlaista erätunnelmaa vieri vieressä seisovien honkien humistessa kulkijalle tarinoita kettu repolaisesta, joka ei tällä kertaa kyllä näyttäytynyt meille.

Repoveden kansallispuistossa niin kovin kaunista.

 

Repoveden kansallispuisto

 

Vaikka moni nautti vielä keskikesän tunnelmista, minä olin aistivinani syksyn alkua. Kannoissa kasvoi suosikkivärissäni koreilevia sieniä, askeleet kävivät punertuneiden kanervien ja varpujen yli, neulasissa oli tiettyä tummuutta.

 

Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto

 

Kun luonnon kanssa alkaa kaveriksi, se kertoo sinulle asioita ennen muita.

 

Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto

 

Nostetaan siis malja Repoveden kansallispuistolle, ystävyydelle ja pian satavuotiaalle Suomelle!

 

Untitled

 

Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto sopii aloittelevalle retkeilijälle, ja viiden kilometrin pituisen Ketunlenkin kulkee helposti, kunhan jalassa ovat tukevat kengät ja repussa vesipullo sekä pientä syötävää. Omille retkille saa helposti lisää pituutta esimerkiksi 24 kilometrin mittaisella Kaakkurinkierroksella.

Löydät kaiken tarvittavan tiedon oman retkesi suunnitteluun ihanalta ja inspiroivalta Tervarummun sivustolta.

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Osa artikkeleista sisältää kumppanuuslinkkejä; vaikka minä saan niiden kautta tehdyistä tilauksista pienen korvauksen, sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat artikkeleiden tuottamisen jatkossakin.

09/2021

Vaella, kalasta, rakasta

Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Lue lisää kirjasta täällä »

Tilaa kirja

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko tai pari kuukaudessa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center