Sabbioneta – mamman pasta-opissa Italiassa

Italiassa kaikki on myöhässä, jopa sade. Se ei ole häirinnyt meitä vieläkään, vaikka sääennusteet ovat näyttäneet pisaroita ja tummia pilviä.

Sabbioneta, Pohjois-Italia. Voin jo seikkailun tässä vaiheessa todeta, että BlogVillen reissu on ollut yksi parhaiten järjestyistä pressimatkoista. Päiväohjelmassa on yksi ohjelmanumero aamulle, päivälle ja illalle, mikä alkuun aiheutti ainakin omalla kohdallani hieman hämmästystä, sillä olen ennemminkin tottunut minuuttiaikatauluihin.

Mutta niistä hämmästyksistäkin huolimatta olemme kokeneet ja nähneet vaikka mitä: ei lyhyitä visiittejä siellä täällä, vaan hyvin valittuihin perinteisiin ja Mantovan alueen kohteisiin paneutumista.

 

Sabbioneta

 

Olen aina haaveillut pääseväni italialaisen mamman köksän tunnille, ja unelmani toteutui viimein eilen Sabbionatassa – upean linnoituskaupungin muurien sisäpuolella, räväkän naurun tahdittamana.

Sormenpäissäni on vieläkin jauhoa, sillä vaivasimme ja vaivasimme ja vaivasimme. Mutta sehän kannatti, sillä valmistin elämäni ensimmäiset tortellit, tortellinit ja raviolit, ja ihailin vierestä mamman leikellessä taikinan hukkapaloista tagliatellea.

 

Lombardia-60

Lombardia-61

Sabbioneta

 

Sabbianetan erikoisuus: päärynä-tortellit

Täytteeksi tuli päärynää ja provolone-juustoa, kastikkeessa sekoittuivat appelsiini, rypäleet ja sahrami: nämä suolaisen makeat tortellit ovat paikallinen erikoisuus.

Kyytipojaksi nautimme tietenkin alueella valmistettua Lambruscoa, kuplivaa punaviintä.

 

Sabbioneta

Sabbioneta

 

iambassadorin järjestämä ja organisoima Pohjois-Italiaan suuntautuva BlogVillen blogimatka on toteutettu yhteistyössä Emilia Romagnan ja Lombardian alueiden matkailun edistämiskeskusten kanssa.

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center