Verkalleen keinahteleva sup-lauta jalkojen alla, edessä aava Itämeri ja Helsingin upea auringonlasku: vietin viime viikolla yhden elämäni kauneimmista torstai-illoista.

Ulkoiluharrastukset ovat lähellä sydäntä, ja mikä sen parempi keino tutustua Helsingin edustan merimaisemiin, rantojen luontoon sekä kallioperäisiin Käärmeluotoihin kuin auringonlaskun sup-retki yhdessä Sugar Helsingin, TwentyKnotsin sekä muutaman muun bloggaajan kanssa.

Olen jo tovin fiilistellyt vesiurheiluun erikoistuneen porukan Instagram-tiliä ja ihaillut hupeita auringonlaskukuvia, salaa innostunutkin lajista. Siispä ei ihme, että suupielet kääntyivät hymyyn saatuani kutsun testaamaan lajia opastetulle iltaretkelle.

SUP-lauta | Twentyknots

SUP-lauta | Twentyknots

Kaunokaisia blogien Eevsku, Get fit stay healthy, Vilma P., The Good morning ja Musla takaa.

SUP-lauta | Twentyknots

SUP eli Stand Up Paddle (Surfing) -lajissa melotaan seisten. Alustana toimii surffilaudan tapainen tukeva alusta, jolla on – polvien vetreydyttyä – helppoa pysyä pystyssä. Alun jännityksestä selviydyttyäni pystyin jo melomaan hieman rennommin rantein, ja matkanteko alkoi tuntua entistä paremmalta. Moottoriveneiden nostattamia keinautuksia pakenin pari kertaa polvilleni, mutta vaikka laudalta horjahtaisi, ei siitä seuraisi kuin virkistävä kylpy. Tässä lajissa saa kaatua!

Laudan keinumista kannattaa testata matalassa rantavedessä, jolloin saa hyvän tuntuman alustan tukevuuteen. Vesitiivis pussi pitää huolta lompakosta ja puhelimesta, sillä pakkohan tällaiselta reissulta on tallentaa kuvia niin upeasta luonnosta kuin Helsingin iltaa pehmentävästä auringonlaskusta.

Reilun neljän kilometrin matka Lounais-Helsingissä, Lauttasaaren länsipuolella sijaitseville Käärmeluodoille näytti tältä ja poltti lähes 700 kaloria. Vaikea uskoa, että näin hauska harrastus on myös tehokasta treeniä.

reitti

SUP-lauta | Twentyknots

SUP-lauta | Twentyknots

SUP-lauta | Twentyknots

SUP-lauta | Twentyknots

SUP-lauta | Twentyknots

SUP-lauta | Twentyknots

 

Vuokraa SUP-lauta käyttöösi

Munkkiniemessä, Kalastajatorpan (Hilton Helsinki) rannassa sijaitsevalta TwentyKnotsin elämyspisteeltä voi vuokrata sup-lautoja tunniksi, kahdeksi tai vaikka neljäksi. Tiistaisin aamuseitsemältä voi osallistua Sup & Breakfast -retkelle, ja seikkailunhaluiset – kuten allekirjoittanut – voivat lähteä mukaan vaikka Urban SUP Adventuren, Suvisaariston tai Porkkalanniemen reissuille.

Kiitos ihanasta ja ikimuistoisesta illasta TwentyKnots!

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Marinella Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center