Verkalleen keinahteleva sup-lauta jalkojen alla, edessä aava Itämeri ja Helsingin upea auringonlasku: vietin viime viikolla yhden elämäni kauneimmista torstai-illoista.

Ulkoiluharrastukset ovat lähellä sydäntä, ja mikä sen parempi keino tutustua Helsingin edustan merimaisemiin, rantojen luontoon sekä kallioperäisiin Käärmeluotoihin kuin auringonlaskun sup-retki yhdessä Sugar Helsingin, TwentyKnotsin sekä muutaman muun bloggaajan kanssa.

Olen jo tovin fiilistellyt vesiurheiluun erikoistuneen porukan Instagram-tiliä ja ihaillut hupeita auringonlaskukuvia, salaa innostunutkin lajista. Siispä ei ihme, että suupielet kääntyivät hymyyn saatuani kutsun testaamaan lajia opastetulle iltaretkelle.


SUP-lauta | Twentyknots

SUP-lauta | Twentyknots


Kaunokaisia blogien Eevsku, Get fit stay healthy, Vilma P., The Good morning ja Musla takaa.


SUP-lauta | Twentyknots


SUP eli Stand Up Paddle (Surfing) -lajissa melotaan seisten. Alustana toimii surffilaudan tapainen tukeva alusta, jolla on – polvien vetreydyttyä – helppoa pysyä pystyssä. Alun jännityksestä selviydyttyäni pystyin jo melomaan hieman rennommin rantein, ja matkanteko alkoi tuntua entistä paremmalta. Moottoriveneiden nostattamia keinautuksia pakenin pari kertaa polvilleni, mutta vaikka laudalta horjahtaisi, ei siitä seuraisi kuin virkistävä kylpy. Tässä lajissa saa kaatua!

Laudan keinumista kannattaa testata matalassa rantavedessä, jolloin saa hyvän tuntuman alustan tukevuuteen. Vesitiivis pussi pitää huolta lompakosta ja puhelimesta, sillä pakkohan tällaiselta reissulta on tallentaa kuvia niin upeasta luonnosta kuin Helsingin iltaa pehmentävästä auringonlaskusta.

Reilun neljän kilometrin matka Lounais-Helsingissä, Lauttasaaren länsipuolella sijaitseville Käärmeluodoille näytti tältä ja poltti lähes 700 kaloria. Vaikea uskoa, että näin hauska harrastus on myös tehokasta treeniä.


reitti

SUP-lauta | Twentyknots

SUP-lauta | Twentyknots

SUP-lauta | Twentyknots

SUP-lauta | Twentyknots

SUP-lauta | Twentyknots

SUP-lauta | Twentyknots


Vuokraa SUP-lauta käyttöösi

Munkkiniemessä, Kalastajatorpan (Hilton Helsinki) rannassa sijaitsevalta TwentyKnotsin elämyspisteeltä voi vuokrata sup-lautoja tunniksi, kahdeksi tai vaikka neljäksi. Tiistaisin aamuseitsemältä voi osallistua Sup & Breakfast -retkelle, ja seikkailunhaluiset – kuten allekirjoittanut – voivat lähteä mukaan vaikka Urban SUP Adventuren, Suvisaariston tai Porkkalanniemen reissuille.

Kiitos ihanasta ja ikimuistoisesta illasta TwentyKnots!

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center