Vuotuiset Stadin Silakkamarkkinat

Kesäkuun alussa lähdin huiputtamaan Sokostia, elokuun ensimmäisenä Norjaan narraamaan taimenia, lokakuun käynnistävänä viikonloppuna Kolin Vaarojen Maratonille ja siitä heti eilen maanantaina Helsingin Kauppatorilla vietettäville Stadin Silakkamarkkinoille.

Mistä muualtakaan kalamiehen tyttären tähän aikaan vuodesta löytäisi.

Vaikka markkinat jatkuvat koko viikon, eilinen oli päivänä erityinen: minut kutsuttiin kertomaan tapahtuman huvitelttaan siitä kaikkein rakkaimmasta lajista eli kotimaanmatkailusta sekä omista suosikkikohteistani, joita ovat muun muassa punertava Torronsuo, aamu-uninen Utö sekä kaikissa ruskan sävyissä kylpevät Aulangon Kärmeskalliot.

Tunnelma teltassa oli ihana ja penkkirivit täyttyivät sekä allekirjoittaneen että Marian ja Paulin puheenvuorojen aikana. Sisarukset olivat kertomassa SUP-lautailusta ja Twenty Knots -nimisestä yrityksestään, jonka mukana minäkin olen päässyt seikkailemaan sekä Käärmeluodoille että Vasikkasaareen. Nyt kuulin, että myös kalareissut ovat tulossa mukaan ohjelmaan!

Twenty Knots kannattaa laittaa seurantaan myös Instagramissa, samoin aivan upean valokuvanäyttelyn teltan seinille pystyttänyt Eetu Ahanen.

 

Stadin silakkamarkkinat

Stadin silakkamarkkinat

Stadin silakkamarkkinat

Stadin silakkamarkkinat

Stadin silakkamarkkinat

Stadin silakkamarkkinat

Stadin silakkamarkkinat

Stadin silakkamarkkinat

 

Stadin Silakkamarkkinat 4.-10. lokakuuta 2015

Stadin Silakkamarkkinat lukeutuu Suomen vanhimpiin perinnetapahtumiin, sillä ruokakarnevaaleja ollaan vietetty jo vuodesta 1743 saakka. Runsaalla ohjelmatarjonnalla varustetut Silakkamarkkinat ovat ajan saatossa muuttuneet ruoanhakumatkasta yleisötapahtumaksi, jossa yhdistyvät Helsingin merellinen saaristolaisperinne ja moderni ruokakulttuuri. Markkinoita vietetään tämän viikon ajan, ja kuulumisia sekä kuvaterveisiä voi seurata tapahtuman Facebook-sivulla ja Instagramissa.

Suosittelen myös lämpimästi Kauppahallin laiturille rantautuneen kaljaasin lohikeittoa, josta ilmeeni kertoo kaiken: oli aivan mahottoman hyvää!

 

Stadin silakkamarkkinat

 

Kuvat 4, 5, 6, 7 ja 9 ovat Eetu Ahasen ottamia.