outdoors-1

EuroTrip-427

EuroTrip-256

Hyvien unien salaisuus? Mukava peti, sanon minä, löytyi se sitten peltikaton alta tai teltasta. Maanpinnasta hohkaavan kylmyyden ja kosteuden eristävä retkipatja sekä laadukas makuupussi pitävät seikkailijan kuivana ja varpaansa sopivan lämpimänä, olipa yö sitten helteinen, kylmä, kolea tai sateinen. Ytimekkäästi: oikea nukkumisvarustus oikeisiin olosuhteisiin on suurin telttareissun onnistumisprosenttiin vaikuttava tekijä. Tosin, toki aamukahvillakin on väliä. Se keitetään mieluiten omalla mutteripannulla ja hyvillä italialaisilla kahvinporoilla.

Makuupussit voidaan jaotella kahteen pääryhmään: untuvatäytteisiin ja keinokuituisiin. Toisaalta unipussit voidaan jaotella myös käyttöolosuhteiden mukaan: tällöin vaihtoehtoina ovat kesämakuupussit, kolmen vuodenajan makuupussit ja talvimakuupussit. Siispä ennen kuin lähdet makuupussiostoksille, kannattaa tehdä itselleen selväksi, minkälaisissa olosuhteissa aikoo nukkua. Eikä sovi unohtaa, että myös makuupussin koko ja paino merkitsevät – et varmati halua ostaa itsellesi liian pientä tai liian painavaa makuupussia. Toistaalta, mikäli reissaat autolla, ei painavampikaan pussi haittaa, mutta mikäli lähdet luontoon ja vaeltamaan, kannattaa valita mukavasti selässä kannettava ja kevyt vaihtoehto.

EuroTrip-403

EuroTrip-412

Reilun kuukauden mittaisesta Euroopan road tripistä on takana jo yli puolet, ja puolet vietetystä ajasta olemme nukkuneet Slovenian Bohinjin, Italian Comon (Leccon), Itävallan Bodenseen ja Saksan Moselin laakson leirintäalueilla. Aamut ovat olleet kauniita niin sään, maisemien kuin hyvin nukutun yön aiheuttaman onnellisen fiiliksen puolesta: oranssi Southern Cross on ennen kaikkea esteettinen ja ominaisuuksiensa puolesta erinomainen makuupussi, joka venyy myös minun mittaiselleni, 183 senttiselle tytölle.

Äärimmillään -8 asteeseen, mutta parhaimmillaan viileisiin kesäöihin sopeutuva ja kevyt (900 g) Jack Wolfskinin makuupussi pakkautuu aivan uskomattoman pieneen tilaan. Sitä luulisi, että kantaa mukanaan pakattua tyynyä mutta ei, makuupussi se on. Ja niin kovin mukava nukkua, että olen viettänyt tähän mennessä parhaat yöni teltassa, en suinkaan hostelleissa. Kai myös öiset äänet ja aamuisin laulavat linnut tekevät osansa, samoin teltan katossa leikittelevät valopilkut – myös aurinko on herättänyt meidät lempeästi reissun jokaisena teltta-aamuna.

EuroTrip-338

Camping in Bohinj

Makuupussin lisäksi pakkasin matkaan myös muutamia muita Scandinavian Outdoor Storen sponsoroimia* tuotteita:

Petzl Tikka R+ -otsalamppu* | USB-ladattava ja fiksusti ympäristön valomäärään reagoiva otsalamppu. Maksimiteho 170 lumenia. Suositushinta n. 90€. | Note to self: erinomainen apu viinipullon avaamiseen pimeässä kesäyössä. 

Sea To Summit Tek -Towel (L)* | Nopeasti kuivuva kevyt retkipyyhe. Paino 285 g. Suositushnta n. 30€. | Kuivuu niin nopeasti, ettei tohtisi uskoa. Erinomainen sekä Suomen kesään että tropiikkiin!

 Jack Wolfskin Wolfmat Trail* | Kompakti ja kevyt, 2,5 cm paksuinen ja itsetäyttyvä alusta vaelluksille sekä pyöräretkille. Paino 680 g. Suositushinta 75€.

ScandinavianOutdoorStore2

Perinteinen flanellipaita ja Suunto Ambit 2S | En reissaa ilman kumpaakaan mihinkään: kello kertoo ajan, paikan ja koordinaatit sekä träkkää kuljetut reitit.Puuvillainen kauluspaita kuuluu vakiovarustukseen ja on päällä mukava.

Kunnon kävelykengät | Karhun Trampas Suede -tennarit sopivat paksun pohjansa ansiosta niin kaupunkiin kuin pieniin kiipeämisiinkin. Suositushinta alkaen 100€.

Jack Wolfskin Southern Cross -makuupussi* | Lämmin kuitutäytteinen kesämakuupussi, jonka sisäpuolelta löytyy pieni tasku tärkeimmille tavaroille sekä tyynylle. 900 gramman kevyt kaunokainen. Suositushinta n. 100€.

Camping in Como

Varustepoliittisesta yhteistyöstä suuri kiitos Scandinavian Outdoor Storelle. Seuraavassa osassa tutustutaan vuorostaan Matiaksen retkivarusteisiin.

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center