Ikkunalaudalla kynttilöiden ja Pohjois-Norjasta tuotujen poronsarvien vieressä on venäläinen peltirasia. Syliä lämmittää Puolan Gdanskista ostettu villahuivi. Kupissa on Saksasta tuotua kamomillateetä.

Ajatukset jäivät Kallioon.

Käyn läpi kuvia, joiden unohdin olevan Slovenian Piranista, sillä olin varma niiden olevanItalian Bellagiosta, mutta silloinhan valokuva-arkisto ei olisi oikeassa järjestyksessä.

Olen aina ollut melko suurpiirteinen ja huoleton.

Laitoin Javanotin soimaan. Muistelin vanhaa opiskelukaupunkiani Faenzaa ja Mariota, isonenäistä kahvilanpitäjää kotikadullani. Muotoilukoulun hieman sekavia kursseja. Kuumia kevätpäiviä. Puistoa joka oli täynnä pieniä pupuja, joita sai rapsuttaa ja ruokkia. Oli siellä riikinkukkojakin, joista yhden suututin kerran niin, että se kirkui päin naama.

Säikähdin niin että veri pakeni päästä.


Piran Slovenia


Mutta palataan kuvien kanssa Piraniin, tuohon kuumaan ja suolaisen merituulen pusuttamaan pikkukaupunkiin, joka oli kuin Italian Bellagion slovenialainen sisar.

Pari vinkkiä heti alkuun: Autolla ei pääse keskustaan, vaan menopeli pitää jättää kaupungin reunalla sijaitsevaan ainakin yhdeksänkerroksiseen parkkihalliin, jonka pihalta pääsee ilmaisella minibussilla pikkukaupungin ytimeen. Kulkupeli tosin muistuttaa ennemmin liian pitkää golfkärryä, sillä ikkunoita ei ole ja kuskilla on päässään valkoinen, vähän hassun näköinen hattu.

Uimakamppeet kannattaa pakata päiväreppuun, annoksista valita kalaa.

Loppuajan voi vaan nauttia Adrianmeren auringosta.


Piran Slovenia

Piran Slovenia

Piran Slovenia

Piran Slovenia

Piran Slovenia

Piran Slovenia

Piran Slovenia

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center