Piran on kuin Bellagio mutta ei kuitenkaan

Piran: Ikkunalaudalla kynttilöiden ja Pohjois-Norjasta tuotujen poronsarvien vieressä on venäläinen peltirasia. Syliä lämmittää Puolan Gdanskista ostettu villahuivi. Kupissa on Saksasta tuotua kamomillateetä.

Vaikka tämän artikkelin aiheena onkin Piran, Ajatukset jäivät Kallioon.

Käyn läpi kuvia, joiden unohdin olevan Slovenian Piranista, sillä olin varma niiden olevanItalian Bellagiosta, mutta silloinhan valokuva-arkisto ei olisi oikeassa järjestyksessä.

Olen aina ollut melko suurpiirteinen ja huoleton.

Laitoin Javanotin soimaan. Muistelin vanhaa opiskelukaupunkiani Faenzaa ja Mariota, isonenäistä kahvilanpitäjää kotikadullani. Muotoilukoulun hieman sekavia kursseja. Kuumia kevätpäiviä. Puistoa joka oli täynnä pieniä pupuja, joita sai rapsuttaa ja ruokkia. Oli siellä riikinkukkojakin, joista yhden suututin kerran niin, että se kirkui päin naama.

Säikähdin niin että veri pakeni päästä.

 

Piran Slovenia

 

Mutta palataan kuvien kanssa Piraniin, tuohon kuumaan ja suolaisen merituulen pusuttamaan pikkukaupunkiin, joka oli kuin Italian Bellagion slovenialainen sisar.

Pari vinkkiä heti alkuun: Autolla ei pääse keskustaan, vaan menopeli pitää jättää kaupungin reunalla sijaitsevaan ainakin yhdeksänkerroksiseen parkkihalliin, jonka pihalta pääsee ilmaisella minibussilla pikkukaupungin ytimeen. Kulkupeli tosin muistuttaa ennemmin liian pitkää golfkärryä, sillä ikkunoita ei ole ja kuskilla on päässään valkoinen, vähän hassun näköinen hattu.

Uimakamppeet kannattaa pakata päiväreppuun, annoksista valita kalaa.

Loppuajan voi vaan nauttia Adrianmeren auringosta.

 

Piran Slovenia

Piran Slovenia

 

Adrianmeren viihtyisimpiä pikkukaupunkeja

Piran (italialaisittain Pirano) sijaitsee Slovenian lounaisosassa Adrianmeren rannikolla Piraninlahdella. Kaksikielisen Piranin kunnassa puhutaan sekä sloveenia että italiaa.

Piranin vanhakaupunki on näkemisen arvoinen. Vanhakaupunki sijaitsee Piranin niemen kärjessä, ja alue muistuttaa suurta ulkoilmamuseota keskiaikaisen arkkitehtuurinsa ja rikkaan kulttuuriperintönsä ansiosta. Piran on yksi Slovenian tärkeimmistä turistikohteista, minkä lisäksi suosittu Portorožin rantalomakohde sijaitsee samaisen kunnan alueella.

 

Piran Slovenia

Slovenia

Slovenia

Slovenia

Piran Slovenia

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Marinella Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center