Kaunis tyttö kysyi minulta Mondon ja Imagen matkakirjoittajakoulussa mihin haluaisin seuraavaksi matkustaa.

“Vihreyden ja vehreyden tyyssijaan Uuteen-Seelantiin, tai ehkä kaltaisteni tyttöjen maailman mekkaan Patagoniaan mutta siltikin Georgiaan”, vastasin ja salia nauratti. Heitä nauratti melkein yhtä paljon kuin kertoessani Ranskan Alpeilla olleen Patan kanssa kolme matkabloggaajaa: suomalainen, ruotsalainen ja norjalainen.

Puujalat kopisivat!

Mutta miksi Georgiaan?

Koska en tiedä siitä paikasta mitään. Paitsi sen, että siellä on aivan uskomattoman kauniisti kirjoitettava eteläkaukasialainen kartvelilainen kieli.

Samalla voisin suositella teille seuraaviksi matkakohteiksi kolmea omista suosikeistani. Sellaisia, joista tiedän jotain. Aloitetaan näillä.

Around in Slovenia

Around in Slovenia

Slovenia, Triglavin kansallispuisto

Vaellusta, telttailua, raftingia ja kauniita vesiputouksia. Upeat Juliaaniset Alpit. Ylemmän kuvan Bohinj-järven maisema on varmasti elämäni kaunein telttapaikka. Ja ihastuttava on maan pääkaupunki Ljubljanakin – pääsette lukemaan siitä pian.

Täältä löydät aiemman juttuni aktiivimatkailijan vinkeistä Sloveniaan.


Sagra dei Crotti

Pohjois-Italia, Chiavenna

Ilmakuivattua kinkkua, ollaanhan Italiassa, leipää, ollaanhan Italiassa, makkaraa! Punaviiniä! Pohjois-Italian Chiavennan Sagra dei Crotti -ruokafestivaali on varmasti yksi parhaista reissukokemuksistani. Ei vain siksi, että olen asunut ja opiskellut Italiassa, eikä siksi että olen tainnut vähän rakastaakin italialaista poikaa, eikä vähintään siksi, että italialainen ruoka on maailman parasta. Noin niinkuin hienovaraisesti tokaistuna.

Ruokakarnevaaleista löytyy raporttia täältä, ja haluan samalla suositella samaisesta kaupungista löytyvää Leonardo Da Vincin tuplavesiputousta.


Krka National Park | Croatia

Krka National Park | Croatia

Kroatia, kansallispuisto Krka

“Kansallispuiston jokaisen pienimmänkin puropahasen sivuhaara on täynnä kaloja, alueen lintukanta on Euroopan rikkaimpia ja värikkäät perhoset pyrähtelevät piiloon puiden lehdistöihin. Kosteikkojen tuoksu on aika ajoin todella paksu, kaskaiden meteli saa korvat tinnittämään. Ympäröivä luonto on tiheää, vehreää ja vihreää.

Tiedän etten ole ainoa, jonka mielestä värit toistuvat Kroatiassa jotenkin todella vahvoina.”

Voit lukea lisää kansallispuistosta ja monsuunikuuron tahdittamista lettukesteistä täältä.


Mukavaa sunnuntaita!

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center