Sumuinen Suomenlinna

Olen joskus janarina saattanut käydä Suomenlinnassa tai sitten en, en yksinkertaisesti muista.

Sunnuntaiseikkailun flashbäkit antavat osviittaa siihen, että muurilla olisi kävelty ennenkin mutta voin yhtä hyvin sekoittaa kokemuksen kuudennen luokan luokkaretkeen Ahvenanmaalle, josta minulla on skannattuna hauskoja muistoja täällä blogissakin julkaistavaksi.

Haluan jakaa teille ne maisemat ja ajatukset, joita ala-asteikäinen Nella on kuvannut ja päiväkirjaansa kirjoittanut, sillä väitän, että aika samoilla linjoilla ollaan pysytty – kuvista löytyy lähes pelkästään maisemia, ja tietenkin Karvinen-paitaan sonnustautunut rilli- ja lippispäinen tyttö. Oi niitä aikoja!

 

Sumuinen Helsinki | 2014

Sumuinen Helsinki | 2014

Suomenlinna

 

#suomiretki

Kirjoitin teille jo viime vuonna innostuksestani kotimaanmatkailua ja kotikaupunkiseikkailuja kohtaan, ja ajattelin viedä aiheen hieman pidemmälle. Tämän postauksen myötä haastan itseni – ja te muut – koluamaan mahdollisimman monta suurta ja pientä suomalaista kaupunkia, kansallispuistoa, peltoaukeaa, saarta, järvimaisemaa, kalliota ja kaupunkia kuluvan vuoden aikana, #suomiretki-hashtagin alla.

#suomiretki-hashtag oli helppo valinta ei pelkästään nimensä mutta myös sen vuoksi, ettei tagia ole aiemmin käytetty Instagramissa tai Twitterissä. Näin ollen on mukava seurata, mitä kaikkea tuon hakusanan takaa tulee löytymään.

 

Suomenlinna-8

Sumuinen Helsinki | 2014

Suomenlinnan majakka

 

Helsingin Suomenlinnan merilinnoitus on kulttuuriaarre, jolta löytyy viime sunnuntaina paksuun sumuvaippaan kietoutunut lento- ja laivaliikennettä ohjaava majakkakirkko. Suomenlinna liitettiin vuonna 1991 Unescon maailmanperintöluetteloon esimerkkinä oman aikansa eurooppalaisesta sotilasarkkitehtuurista – vaaleanpunaisesta sellaisesta. Ainakin, mikäli kuviin on uskominen.

 

Suomenlinna

Suomenlinna | 2014

Suomenlinna | 2014

Suomenlinna | 2014

Suomenlinna

Sveaborg | 2014

Sveaborg | 2014

 

Me jätimme Ehrensvärin ja Tullimuseon seuraavaan kertaan, ja tilasimme lasipullollisen makeaa ja pinkkiä vadelmalimonaadia pienessä ja kodikkaassa Cafe Vanillessa, joka sijaitsee saaren pääraitilla, venäläisen kauppiaskorttelin vaaleanpunaisessa puutalossa. Suunnittelimme jo nyt seuraavaa piknik-retkeä saarelle kera ystävien, toteutetaan se sitten lumien sulettua ja auringon jo lämmittäessä poskipäitä.

Olin kiipeillyt niillä muureilla ennen tai en, aion joka tapauksessa ottaa tulevana kesänä useamman revanssin tästä aivan mielettömän kauniista paikasta, viidentoistaminuutin mittaisen merimatkan päässä Helsingin Kauppatorilta.

 

Suomenlinna

Suomenlinna | 2014

Suomenlinna

Sveaborg

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center