Nälkäisen tutkimusmatka Thaimaahan

Kukaan, joka on koskaan päätynyt keskustelemaan kanssani matkailusta, tietää, että nälkäni on valtava – niin matkailua kuin tulisia annoksia kohtaan.

Olen luonteeltani levoton. Toisaalta vaikka koen matkailun opettavan ja avartavan maailmankuvaani, olen samaa mieltä Tarja-tädin kanssa: jonkin sortin kulkutauti minulla on oltava.

Tuumiessani viikkoja sitten minne kaikkialle marraskuisella Aasian matkallani ehtisin, en ollut tähän päiväänkään mennessä osannut päättää, varatako jatkolennot Vietnamiin, Laosiin vai Burmaan. Ahdisti, kunnes yhtäkkiä tajusin, ettei minulla oikeasti ole kiire yhtään mihinkään. Minä voin siirtää konttorini Eurooppaan tai Aasiaan silloin, kuin kalenteriani järjestän ja kun kukkarolle sopii.

Lennän Bangkokiin, mistä voin seikkailla etelään ja pohjoiseen, saarille tai vuorille – noin niinkuin Thaimaassa ei olisi tarpeeksi nähtävää ja seikkailtavaa. Alkoi oksettaa oma ajatusmaailma.

Mutta se on vain se loputon uteliaisuus, eikä sitä käy syyttäminen.

 

Thailand

 

Mietin Suonenjoen junamatkan verran, mitä oikeasti haluan tulevalta matkaltani. Lopputulema tuskin yllättää ketään: Haluan valokuvata, kirjoittaa ja syödä, valvoa näkemään tähdet ja nousta ikuistamaan auringonnousut, lorvia ruokatoreilla, rapsutella kissoja. Haluan lukea rannalla, vuokrata skootterin ja ajaa niin kauan, kunnes on ostettava lisää löpöä.

Rakastan Aasiaa, vaikka vihaan sen ilmastoa. Olen kuitenkin melkein Suomen paras sopeutuja, joten aion pakata mukaani vain vähän mutta sitäkin kevyempiä vaatteita. Matkakumppanikseni valitsen sen pienen 35L Fjellun rinkan, jossa on selkämyksen puolella mukava muotoonommeltu viilennysväli.

 

Thailand

 

Aion viettää tulevat viikot ympäri Thaimaata kierrellen. Valokuvata ja oppia ikuistamaan hetkiä ja öisten katujen keijuvaloja entistä paremmin. Nauttia tulisista ja mausteisista annoksista, keitoista, kalaruoista, kylmästä Singhasta tai Changista, mutta siihen pulijuoma Siamsatoon en koske enää koskaan.

Kuulisin siis mielelläni teidän suosikkikohteenne Thaimaasta. ♥

 

Thailand

food

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Osa artikkeleista sisältää kumppanuuslinkkejä; vaikka minä saan niiden kautta tehdyistä tilauksista pienen korvauksen, sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat artikkeleiden tuottamisen jatkossakin.

09/2021

Vaella, kalasta, rakasta

Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Lue lisää kirjasta täällä »

Tilaa kirja

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko tai pari kuukaudessa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center