Yötön yö on alkanut, ja aurinko laskee näillä Pohjois-Norjan leveysasteilla seuraavan kerran 28. heinäkuuta.

Yöttämän yön aikaa minä aion seistä mahdollisimma paljon joen varressa ja onkia lohta, sillä sen vuoksi me muutimme Lakselviin.

Yöttömän yön aikaan minä aion myös tehdä paljon yön yli -retkiä viereisille tuntureille ja pyytää tunturijärviltä punavatsaisia rautuja.

Toivottavasti järvet myös antavat niitä minulle.

Minä aion myös tehdä yhden tai kaksi pidempää vaellusta, ja yllättää ystävät trangialla tehdyillä popcorneilla.

Aion kuvata paljon ja kirjoittaa paljon, dokumentoida elämää täällä pohjoisessa.

Lämmittää telttasaunaa.

Pitää huolta omista ensimmäisistä perunatorneista, porkkanoista ja mansikoista.

Toivottavasti myös viettää aikaa ystävien seurassa. Kuulemme lisätietoa Norjan rajojen avautumisesta seuraavan kerran 15. kesäkuuta.

 

Lakselv yötön yö

 

Tämän kuvan taltioin muutama päivä sitten iltakymmeneltä viereisellä Hamnbuktan rannalla. En ole eläessäni nähnyt yhtä hiljaista ja rauhallista merta, jonka pintaan tekivät pieniä laineita vain erilaiset kahlaajat, kuten porkkananokkainen meriharakka.

Hetki oli maaginen ja lyhyt, se loppui yhtä nopeasti kuin alkoi: Olkapäiden yli kaakosta nousi kevyt tuuli, ja meri alkoi riplattaa. En keksi näylle parempaa termiä saati oikeaa, mutta siltä se näytti, terävältä värinältä. Niin mahdottoman kauniilta, että sitä katseli yhtä mielellään kuin tätä täyttä tyventä, jota myös rasvapinnaksi kutsutaan.

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Monni Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center