Yötön yö on alkanut, ja aurinko laskee näillä Pohjois-Norjan leveysasteilla seuraavan kerran 28. heinäkuuta.

Yöttämän yön aikaa minä aion seistä mahdollisimma paljon joen varressa ja onkia lohta, sillä sen vuoksi me muutimme Lakselviin.

Yöttömän yön aikaan minä aion myös tehdä paljon yön yli -retkiä viereisille tuntureille ja pyytää tunturijärviltä punavatsaisia rautuja.

Toivottavasti järvet myös antavat niitä minulle.

Minä aion myös tehdä yhden tai kaksi pidempää vaellusta, ja yllättää ystävät trangialla tehdyillä popcorneilla.

Aion kuvata paljon ja kirjoittaa paljon, dokumentoida elämää täällä pohjoisessa.

Lämmittää telttasaunaa.

Pitää huolta omista ensimmäisistä perunatorneista, porkkanoista ja mansikoista.

Toivottavasti myös viettää aikaa ystävien seurassa. Kuulemme lisätietoa Norjan rajojen avautumisesta seuraavan kerran 15. kesäkuuta.

 

Lakselv yötön yö

 

Tämän kuvan taltioin muutama päivä sitten iltakymmeneltä viereisellä Hamnbuktan rannalla. En ole eläessäni nähnyt yhtä hiljaista ja rauhallista merta, jonka pintaan tekivät pieniä laineita vain erilaiset kahlaajat, kuten porkkananokkainen meriharakka.

Hetki oli maaginen ja lyhyt, se loppui yhtä nopeasti kuin alkoi: Olkapäiden yli kaakosta nousi kevyt tuuli, ja meri alkoi riplattaa. En keksi näylle parempaa termiä saati oikeaa, mutta siltä se näytti, terävältä värinältä. Niin mahdottoman kauniilta, että sitä katseli yhtä mielellään kuin tätä täyttä tyventä, jota myös rasvapinnaksi kutsutaan.

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Osa artikkeleista sisältää kumppanuuslinkkejä; vaikka minä saan niiden kautta tehdyistä tilauksista pienen korvauksen, sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat artikkeleiden tuottamisen jatkossakin.

09/2021

Vaella, kalasta, rakasta

Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Lue lisää kirjasta täällä »

Tilaa kirja

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko tai pari kuukaudessa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center