Sokosti Challenge -retkeilykurssin juttusarjassa ollaan käyty läpi luentoja, viikon vaellusvarustusta ja muonitusta. Avasinpa sanaisen arkkuni myös siitä, miten ne asiat ihan oikeasti menivät.

En siis nukkunut juuri lainkaan, mikä ei tietenkään ollut kovin järkevä aloitus pitkälle vaelluspäivälle.

Aamupalalle herättiin 07:30.

Tankkauksen ja rinkkojen punnitsemisen jälkeen noin puoli yhdeksältä lähdimme matkaan kohti ensimmäistä leiripaikkaamme Padagovaa – metsäpetiä, jossa leiriydyin ensimmäisen kerran jo silloin 12 vuotta sitten.


SokostiChallenge-6

SokostiChallenge-23


Mikään ei ollut muuttunut, vain männyt vanhentuneet.

Ensimmäisen päivän jalkamatka oli noin 22 kilometriä. Lounastauon aikana käytiin läpi suunnistuksen perusteita, jotka ainakin minulla olivat hukassa. Onneksi eivät enää.

Mutta mättäiden ja kantojen päällä istutut oppitunnit olivatkin tämän retkeilykurssin tarkoitus, eikä kaikkea tarvinnut osata ennen tänne tuloa.

Tiistaina kello herätti aamuseitsemältä. Vieruskaveri hymyili herätessään. Aamupalaksi laitoimme Sarin kanssa puuroa, pähkinöitä ja purukahvia. Padagovalta olisi tarkoitus vaeltaa Livikonlampien ja Tammukkalammen kautta Jaurutuskurulle. Lounastauolla harjoiteltaisiin sitten suunnanottoa ja erantoa.

SokostiChallenge-12

Untitled


Mutta opettelin ja opin minä täällä paljon muutakin.

Opiskelin vaelluksen ja elämän solmuja. Niiden syntymistä, käyttötarkoituksia ja purkamista. Sitä, milloin solmut ovat tarpeen ja milloin pelkkä sotku, jota ei meinaa saada auki sitten millään.

On oikeita ja tilanteeseen tai käyttötarkoitukseen sopimattomia solmuja. Solmimistapoja joista voi kinastella ja tapoja, joita ei meinaa oppia vaikka kuinka yrittää.

Silloin vaaditaan luonnetta jaksaa ja jatkaa harjoittelua.

Mutta sitten sen kerran, kun huomaa onnistuneensa käärmeessä, joka kiertää puun ja kurkistaa sitten järvestä (havainnollisesti siis erään solmun synty, kuten se meille opetettiin), riemastuu. Kas! Siinä onkin yhtäkkiä ihan oikea solmu. Kaunis ja sopusuhtainen, ja kun sen osaa vielä avata oikein, oppii taas yhden uuden asian itselleen ja itsestään: Elämän pienet ilot ovat niitä suurimpia.

Ja kaikki solmut selvitettävissä.


Untitled

Untitled

SokostiChallenge-80

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Ennakkotilaa: Vaella, kalasta, rakasta — Omaa polkua etsimässä

"Minä rakastan merta; sen äärettömyyttä, ja salaisuuksia, jotka luonto on pystynyt säilyttämään itsellään. Kaikuja, jotka kumisten kantautuvat kilometrien syvyyksistä. Sitä, miten rannan hienolla hiekalla ja simpukkamurskalla kävellessään voi palata hetkeksi elämän alkukodin ääreen – sinne, mistä kaikki on syntynyt."


Ennakkotilaa

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko kerran kuussa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center