Sokosti Challenge -retkeilykurssin juttusarjassa ollaan käyty läpi luentoja, viikon vaellusvarustusta ja muonitusta. Avasinpa sanaisen arkkuni myös siitä, miten ne asiat ihan oikeasti menivät.

En siis nukkunut juuri lainkaan, mikä ei tietenkään ollut kovin järkevä aloitus pitkälle vaelluspäivälle.

Aamupalalle herättiin 07:30.

Tankkauksen ja rinkkojen punnitsemisen jälkeen noin puoli yhdeksältä lähdimme matkaan kohti ensimmäistä leiripaikkaamme Padagovaa – metsäpetiä, jossa leiriydyin ensimmäisen kerran jo silloin 12 vuotta sitten.


SokostiChallenge-6

SokostiChallenge-23


Mikään ei ollut muuttunut, vain männyt vanhentuneet.

Ensimmäisen päivän jalkamatka oli noin 22 kilometriä. Lounastauon aikana käytiin läpi suunnistuksen perusteita, jotka ainakin minulla olivat hukassa. Onneksi eivät enää.

Mutta mättäiden ja kantojen päällä istutut oppitunnit olivatkin tämän retkeilykurssin tarkoitus, eikä kaikkea tarvinnut osata ennen tänne tuloa.

Tiistaina kello herätti aamuseitsemältä. Vieruskaveri hymyili herätessään. Aamupalaksi laitoimme Sarin kanssa puuroa, pähkinöitä ja purukahvia. Padagovalta olisi tarkoitus vaeltaa Livikonlampien ja Tammukkalammen kautta Jaurutuskurulle. Lounastauolla harjoiteltaisiin sitten suunnanottoa ja erantoa.

SokostiChallenge-12

Untitled


Mutta opettelin ja opin minä täällä paljon muutakin.

Opiskelin vaelluksen ja elämän solmuja. Niiden syntymistä, käyttötarkoituksia ja purkamista. Sitä, milloin solmut ovat tarpeen ja milloin pelkkä sotku, jota ei meinaa saada auki sitten millään.

On oikeita ja tilanteeseen tai käyttötarkoitukseen sopimattomia solmuja. Solmimistapoja joista voi kinastella ja tapoja, joita ei meinaa oppia vaikka kuinka yrittää.

Silloin vaaditaan luonnetta jaksaa ja jatkaa harjoittelua.

Mutta sitten sen kerran, kun huomaa onnistuneensa käärmeessä, joka kiertää puun ja kurkistaa sitten järvestä (havainnollisesti siis erään solmun synty, kuten se meille opetettiin), riemastuu. Kas! Siinä onkin yhtäkkiä ihan oikea solmu. Kaunis ja sopusuhtainen, ja kun sen osaa vielä avata oikein, oppii taas yhden uuden asian itselleen ja itsestään: Elämän pienet ilot ovat niitä suurimpia.

Ja kaikki solmut selvitettävissä.


Untitled

Untitled

SokostiChallenge-80

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center