Ennen kuin paneudun lähettämiinne kysymyksiin, joita voi toki vielä jättää jos siltä tuntuu, haluaisin nostaa yhden asian ohi muiden.

Usein päästessäni tapaamaan teitä lukijoita tai lähettäessänne viestiä some-kanavissa esiin nousee kysymys matkojen kustantamisesta ja meidän matkabudjetistamme. Siirretään siis hieman verhoa aiheen tieltä tässä kirjoituksessa.

Valtaosa matkoistamme on omakustanteisia, joskin aina silloin tällöin saan kutsun pr- tai blogimatkalle, kuten vaikkapa taannoisella Blog Villen -reissulla Italiaan. Tuollakin matkalla kustansin lentolippuni itse, mutta niiden kanssa kävi tuuri, sillä nappasin meno-paluun Milanoon reilulla satasella. Tulevalla Nordic Blogger’s Experiencen matkalla Ahvenanmaalle toimin sekä isäntäbloggaajana mutta myös palkallisena työläisenä – ihan kuten viime syksyn Outdoors Finland -blogimatkalla Saimaalle.

Rahaa kertyisi sukan varteen lähinnä siitä syystä, että olen huono shoppailemaan tai hankkimaan uutta vaatetta ellei ole ihan pakko (tai jos printtinä on kissakuosi), mutta homma nasahtaa kasaan sen vuoksi, että rakastan muistikirjoja, kyniä, tusseja, hattuja ja … Listaa voi jatkaa vaikka miten pitkälle.

Meidän matkamme ovat siis yleensä budjettireissuja ja säästämme kaikessa mahdollisessa. Taannoisella kuukauden mittaisella Euroopan road tripillä nukuimme useamman yön teltassa, jolloin yöpymiskustannukset olivat kympin tai alle per sierainpari. Löydät lisää reissun kustannuksista tästä kirjoituksesta.

 

Hauho-2s

 

Törmäsin eilen ystäväni ja ihailemani naisen haasteeseen. Outi on tunnettu Trashionista ja kierrätysmaailman queen bee. Kun sosiaalinen media turpoaa koko ajan kuin pullataikina, on minulta mennyt täysin ohi Vuosi ilman uusia vaatteita -haaste. Aihe on mielenkiintoinen ja pistää miettimään omia kulutustottumuksiaan – myös siinäkin tilanteessa, kun ostaa suurimman osan (kuten minäkin teen) vaatteistaan kirppareilta. Ei sieltäkään tule hamstrata määräänsä enempää tavaraa tai vaatetta, ja ihan yhtälailla toisen käden kaupoissa voi tehdä turhia heräteostoksia vaatteen ollessa halpa.

Olen kaikkea muuta kuin ehdoton minkään asian suhteen, sillä mieli muuttuu ja takki kääntyy. Se on ihan luonnollista. Mutta ajattelin silti kokeilla kuinka pitkälle pääsen sekä vaate- että tavarapuolen hankinnoissa tässä kyseissä tempauksessa. Onnistuinhan omalla tavallani viime vuonna somessa levinneessä 100 tavaran -haasteessakin. Oma lehmä on tottakai ojassa, sillä reissuja on suunniteltu myös tälle vuodelle – niistä lisää tuonnempana – eikä mikään tietenkään ole ilmaista.

 

Hauho-9d

 

Mutta asioita voi priorisoida. Ja minä olen kovin utelias kokeilemaan. Ajattelin siis kirjata ylös kaikki sellaiset hankinnat, jotka eivät liity pakollisiin hygieniatuotteisiin, ruokatarvikkeisiin tai elämisen peruspilareihin, kuten nyt vaikkapa laskuihin. Tarkoitan siis vaatteita, työtarvikkeita, kamerapoliittisia asioita ja muuta sellaista.

Tänä vuonna olen tehnyt yhden tähän kategoriaan menevän hankinnan. Se on kuitenkin omalle ajankäytölle elinehto: mustakantinen Moleskinen kalenteri (26 €) tarttui mukaani eilen. Aion siis pistää asiat ylös ja katselmoida aihetta täällä blogin puolella pitkin vuotta. Tällä hetkellä kun millekään uudelle ei rehellisesti ole tarvetta kaapeista löytyvien aiempien vuosien hankintojen puolesta.

 

Hauho-10s

 

Sellaista mietintää tänään. Mitä tuumaatte? Kuvat ovat muuten tältä aamulta, kun lähdimme eilen illalla kaveriporukan kanssa mökkeilemään. Loput otokset ovat eetterissä huomenna – päivä oli säänsä puolesta varmasti koko talven valoisin!

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center