Retkiruokakirja
Retkiruokakirja tarjoilee yli 60 herkullista ja monipuolista kasvisohjetta ympärivuotiseen käyttöön: niin yllättäviä nuotiohetkiä kuin talvivaelluksia varten – ja kaikkea tältä väliltä, jälkiruokia ja välipaloja unohtamatta.
Uutta vuoteen 2023
Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?
Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.
UUTISKIRJE
KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.
Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.
Itse myönnän myös hamstraavani liikaa tavaraa sitten kirpparilta kun helposti aattelee, että tämä on niin halpaa ja tässä kierrättää. Olen viimeisen vuoden aikana yrittänyt muuttaa myös kirpparikäyttäytymistä kriittisemmäksi niin, ettei ihan jokaista kivan tai hassun näköistä vaatetta kantaisi kotiin. Kun vaatelakko iskee päälle, kompensoin sitä aina kirjaostoksilla… Huoh x) Vielä olisi joitain juttuja hankintalistalla kotiin, mutta muuten sitten voi kaikki ylimääräiset pennoset laittaa taas lemppariharrastukseen eli matkailuun!
Vuosi ilman uusia vaateostoksia kyllä kuulostaa todella extremeltä tästä omasta kirpparihamsteri-näkökulmasta! 🙂
Kääk kissakuosi! Tunnustan 😉 Itse kirppistelevänä oli muuten aika metkaa, kun Espanjassa kotikylillä oli eläinsuojelujärjestön kirppis. Sieltä saattoi ostaa vaikka mitä hyvällä omallatunnolla, kun tiesi että raha menee tarpeeseen. Saatoimpa kantaa sieltä ostamiani vaatteita takaisin kun muutettiin pois ja piti saada koko omaisuus sullottua rinkkaan. Tällä hetkellä uupuu lämpimiä käytännöllisiä duunivaatteita, mitä Espanjassa ei tarttennut. Onneksi löytyi täältäkin kirppis, josta voi hakea mitä puuttuu. Nyt ehkä kuitenkin kohtuudella, kun raha ei mene hyväntekeväisyyteen…Joten messissä ollaan!
Kannatan :)! Luen ja seuraan aina mielelläni miten ja mihin muut käyttävät rahaa. Joskus tulee meinaan ihmeteltyä miten ihmisillä ei muka olisi varaa matkustaa. Itse pidän kausittain kirjaa menoista ja tuloista ja on ollut hauskaa huomata kuinka vähän sitä vuodessa oikeasti (siis nykyään) menee kirppareihin tai mihinkään tavaraan (ja kuinka paljon kahviloihin :D). Viime vuonna kirjoitin blogiinkin matkabudjetteja löysemmin, koska parempi seuraamistapa on ollut hakusessa, mutta nyt olen vääntänyt itelleni paremmat taulukot tätä vuotta varten, joiden avulla seuraamisesta tulee taas mielenkiintoista :). Ajattelin myös julkaista matkabudjettien lisäksi ainakin joitakin lukuja, vaikka kuten facessa oli jossain keskustelussa puhetta, niin välillä omien kulujen/tulojen kertominen on hankalaa, koska mihin vedetään raja, että onko jokin juttu puhtaasti menoa/tuloa, investointia vai mitä. Tää sun tapas onkin siitä hyvä, että kirjaat tosiaan tällaisia ns. ylimääräisiä kuluja, joihin voi jokainen vaikuttaa kyseenalaistamalla omia kulutustottumuksiaan (tosin voihan niihin laskujen suuruuteenkin vaikuttaa, mutta anyways), on lukijallekin selkeää sitten. Ehkä liityn joukkoon ja teen sen tähän tyyliin kanssa :).
”Ei sieltäkään tule hamstrata määräänsä enempää tavaraa tai vaatetta, ja ihan yhtälailla toisen käden kaupoissa voi tehdä turhia heräteostoksia vaatteen ollessa halpa.”
Tämä on niin totta! Syyllistyin aiemmin tähän ja ostelin 1-2 euron vaatteita kirpparilta liikaa. Sen selitti itselleen niin, että tuote on halpa, kierrätetty ja sen voi tarpeen tullen itsekin kierrättää joko myymällä tai lahjoittamalla UFFin laatikkoon. Mutta kirpputoreiltakin voi tosiaan ostaa tuotteita turhaan. Oon lukenut aiheesta pari hyvä kirjoitustakin, jotka ovat käsittelleet sitä miten ostamista perustellaan itselleen nykyään niin, että tuotteen voi aina myydä eteenpäin kirpputorilla. Tässä yks todella hyvä linkki kiinnostuneille:
http://www.hs.fi/elama/a1305886711513?jako=ffd5a6b8eb707313374863259ac24be6&ref=fb-share
Voi miten hyvä ja ajankohtainen postaus. Aion tarttua tähän haasteeseen! Kiito!
Säästökuurilainen ilmoittautuu! Mä olen viime vuosina ostanut todella vähän vaatteita tai mitään muutakaan pikkukamaa itselleni ja siitä on muodostunut jo melkeinpä elämäntapa. Harkitsen paljon tarkemmin ostamisia kuin ennen. Jopa ripsivärit ja meikkivoiteet ovat saaneet tässä samassa kyytiä… tosin sitten samaan aikaan olen kuluttanut muissa asioissa paljon enemmän kuin ennen, kyten yksityisautoilussa ja esim. beibin kertakäyttövaipoissa… Viime vuonna listasin kalenteriin ne kaikki asiat jotka halusin hankkia tai tehdä, mutta tänä vuonna voisinkin sen sijaan listata vain ne hankitut asiat! Olettaisin että näin lista pysyisi entistäkin pienempänä. Katsellaan siis loppuvuodesta…
Voi kyllä, voisin alkaa itsekin merkkaamaan ylös kaikki turhanpäiväiset ostokset. Ehkä ne alkaisivat pikkuhiljaa jäämään lopullisesti nollatasolle kun tietää että ne pitäisi pistää ylös. Vieläkun oppisi tuohon reissulla säästämiseen. Tykkään telttailusta mutta melkolailla vain patikkaretkillä. Ehkä ei aina tarvisisi löytää hyvää hotellia. 🙂
Olipa hyvä postaus!
Oi mahtava säästöidea tuo vuosi ilman uusia vaatteita! Hittolainen ku huomasin juuri, että vaikka sain sullottua raskautta ennen olleet lempifarkkuni jalkaan, ne on niin raihnaiset että päivä paistaa haaroista läpi. Ehkä sallin itselleni ne farkut ja sitten muuten korkeintaan kirppistellen 🙂
Niin sanotuista turhista ostoksista olisi tosiaan mukava päästä kokonaan eroon, ja olen siihen pyrkinytkin jo pidempään ja osittain onnistunut. Mutta tavaraa on kaikesta huolimatta omalla mittapuullani järjettömät määrät. Tämä konkretisoitui, kun pakkasimme kamat varastoon maailmanympärimatkan ajaksi. Veikkaan, että paluun myötä niistä kamoista osa lähtee suoraan jakoon pääsemättä enää takaisin kämppään. Karsintahan olisi tietty kannattanut tehdä ennen reissua, mutta aina ei ehdi tai jaksa kaikkea. 🙂
Tsemppiä hankintojen parempaan harkintaan!