Iltapäiväteetä mandariinipuun varjossa Archontiko Petrettinissä

Seikkailutarinoiden lisäksi rakastin lapsena (rakastan edelleen) myös niin kutsuttuja arvoituskirjoja.

Eräs sellainen oli FRANCES HODGSON BURNETTIN Salainen puutarha, joka pikkutyttönä lukeutui suosikkikirjojeni kärkikymmenikköön. Se on sellainen kirja, joka vehreytensä ja vihreytensä vuoksi kannattaa lukea näin keväällä, kun odotus kesästä on korkeimmillaan.

Kreikassa Chíosin saarella sijaitseva, 1500-luvulla rakennettu upea Archontiko Petrettini Boutique Hotel on ehkä kaunein koskaan vierailemani hotelli – tai pikemminkin pieni kylä tai kampus suojaisten muurien sisäpuolella. Sen pihamaalla kasvaa satoja mandariini- ja sitruunapuita, joiden sato puristetaan mehuksi ja hillotaan kauniilta posliinilautasilta tarjottavan croissantin kaveriksi.

Koska tänne tullaan hiljentymään, romantisoimaan ja nauttimaan puolison seurasta, hiljaisuus saapuu jo alkuillasta.

Kaskaat peittävät matalan puheensorinan ja viinilasien kilistelyn, kun privaateilla terasseilla nautitaan kreikkalaisesta illasta ja illallisesta.

 

Archontiko Argentiko

 

Lempeä tuuli liikuttaa lehtiä. Katseenkorkuisten pensaiden takaa kuuluu hitaiden askelten aiheuttama suhina.  Suih, suih, suih! kun joku kulkee marmorimaata pitkin kohti turkoosia uima-allasta tai vaihtoehtoisesti lukemaan hedelmäpuun varjoon.

En tietenkään majaillut täällä, sillä näiden luksushuoneiden hinnat alkavat noin neljästäsadasta per yö. Nautin kuitenkin senkin edestä lyhyestä vierailustani tällä kauniilla kukkulalla, jonka muurien suojissa piilottei oma maailmansa tai vähintäänkin se satujen salainen puutarha, joka vain odotti löytämistään.

 

Archontiko Argentiko

Archontiko Argentiko

Archontiko Argentiko

Archontiko Argentiko

Archontiko Argentiko

Archontiko Argentiko

Archontiko Argentiko

Archontiko Argentiko

Archontiko Argentiko

 

Linkkivinkit

Lisää matkatarinoita

Retkiruokakirja

Retkiruokakirja tarjoilee yli 60 herkullista ja monipuolista kasvisohjetta ympärivuotiseen käyttöön: niin yllättäviä nuotiohetkiä kuin talvivaelluksia varten – ja kaikkea tältä väliltä, jälkiruokia ja välipaloja unohtamatta.

Tutustu →
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Monni Himari

Monni Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center