Porkkala – koko perheen ja kaveriporukan retkeilykohde

Porkkala on suosittu retkeilykohde, jossa voi aistia erämaista tunnelmaa yhdistettynä upeaan meriluontoon.

Kirkkonummella sijaitseva Porkkala ja Porkkalanniemi tarjoaa komeita kalliorantoja, tuuheita mäntymetiä ja hienoja merinäköaloja. Kauas merelle yltävä Porkkalanniemi on myös monien tähtikuvaajien suosiossa, sillä täältä löytyy Etelä-Suomen vähinten valosaasteisia kuvauslokaatioita. Alue on myös suosittu lintuharrastajien, melojien ja venelijöiden keskuudessa. Porkkalanniemi onkin yksi Suomen parhaista paikoista seurata lintujen muuttoa, arktikaa.

Porkkala on helposti lähestyttävä kohde, sillä ensimmäiset katetut tulipaikat sijaitsevat vain lyhyen patikkamatkan päässä parkkipaikalta. Rannan tuntumasta löytyy myös useita telttapaikkoja sekä tulisijoja, joiden ympärille on mukava kokoontua niin ystävien kuin oman perheen kanssa.

Porkkala tarjoaa komeita kalliorantoja, tuuheita mäntymetiä ja hienoja merinäköaloja.

Porkkala - Porkkalanniemi teltta

Telttailu Porkkalassa

Mikäli saavut alueelle telttailemaan, kannattaa nousta varhain: aikainen herätys yleensä palkitaan, sillä Porkkalassa tavataan paljon hirviä ja kauriita, ja auringonnousut ovat täällä todella upeita. Makuupussin lämpöönhän voi aina palata takaisin, jos uni jäi pahasti kesken.

Porkkalanniemen rannasta löytyy useita mainioita telttapaikkoja, joista muutaman välittömässä läheisyydessä sijaitsee myös tulisija. Alue on suositta retkeilymaastoa, joten mikäli mielii parhaille paikoille, kannattaa olla liikkeellä hyvissä ajoin.

 

Porkkala - Porkkalanniemi

Porkkala - Porkkalanniemi

Porkkala - Porkkalanniemi

Porkkalanniemestä löytyy myös mainioita spotteja riippumattoretkeilyyn.

Saapuminen Porkkalaan

Helsingin ytimestä on vain vajaan tunteroisen ajomatka Porkkalan retkeilyalueelle. Helsinki-Hanko-tieltä (nro 51) käännytään tienviitan Porkkalanniemi suuntaan ja ajetaan Porkkalantietä karvan vajaa 20 km. Kun yleinen tie päättyy, seuraa viittoja kohti Porkkalanniemen virkistysaluetta.

Mikäli saavut Espoosta, lähde lounaaseen pitkin tietä Kehä II tai Kehä III, jonka jälkeen ota suunnaksi tie 51. Porkkalanniemeen on tällöin matkaa noin 50 minuuttia.

 

Porkkalanniemi - Porkkala

Porkkala

Lähiretkeilyn etuja

Lähiretkeilyn lyömättömiä etuja ovat ne vähän paremmat retkiruoat. Kun maastossa viettää vain yön tai kaksi, voi mukaansa pakata kalatiskin tuoretta kalaa ja kotimaisia vihanneksiä, tai vaihtoehtoisesti muita sellaisia elintarvikkeita, jotka eivät normaalisti kestäisi hyvänä montaa päivää. Yön yli retkellämme herkuttelimme siis kalalla, jonka paistoimme Porkkalanniemen kallioilla auringonlaskua ihaillen. Kyllä kelpasi!

 

Porkkala

Kotimaista kalaa ja suomalaisia vihanneksia illalliseksi.

Retkiruoka Porkkalanniemessä

Porkkala

Porkkala