Iloisia uutisia kaikille retkeilijöille! Karttakeskus on julkaissut uuden verkkopalvelun Uudenmaan alueen vähemmän tunnetuille retkeilykohteille. Palvelussa on koottu Uudenmaan kartalle ulkoilukäyttöön sopivia metsiä ja vähemmän tunnettuja luontopolkuja sekä niihin liittyviä tietoja.

“Innostus luonnossa liikkumiseen on lisääntynyt koronaepidemian myötä ja tunnetut virkistysalueet ovat paikoin ruuhkautuneet. Halusimme rakentaa palvelun, josta löytää vaivattomasti ja nopeasti kaikki alueen ulkoilumahdollisuudet. Tällaista palvelua ei ole ennen ollut. Uudenmaan lähimetsät kartalla -palvelu esittelee uusmaalaisille nyt myös vähemmän tunnettuja ja vähemmän ruuhkaisia lähialueiden retkikohteita”, kertoo johtaja Janne Kostamo Tapion Karttakeskuksesta.

Karttakeskuksen uudessa palvelussa esitellään esimerkiksi pienehköjä virkistysalueita, luonnonsuojelualueita ja jokivarsilehtoja. Retkikohteet on valittu siten, että ne on mahdollista saavuttaa kävellen, pyöräillen tai muulla omalla kulkuvälineellä liikkuen. Mukana ei ole esimerkiksi sellaisia saarikohteita, jonne pääsemiseksi tarvitsisi käyttää saaristoliikenteen lauttoja.

Maanomistajien toivotaan ilmoittavan luontokohteita retkeilijöiden iloksi. “Tarjoamme palvelun avulla Uudenmaan maanomistajille, kuten kunnille, seurakunnille ja yrityksille, aivan uudenlaisen mahdollisuuden tukea ja rohkaista asukkaita lähimetsässä liikkumiseen. Lisäämme kartalle uusia kohteita sitä mukaa, kun maanomistajat niitä meille ilmoittavat”, kertoo Kostamo.

Esimerkiksi Metsäntutkimuslaitoksen Ruotsinkylän tutkimusmetsien alueella voi tutustua metsäluontoon ja metsäntutkimukseen opastetuilla poluilla, joista Raition reitti (noin 2 km) tarjoaa monipuolisen kuvan metsien kestävästä käytöstä, hoidosta ja metsäluonnosta.

Kurkkaa Kaukokaipuun retkieväs-vinkit, pakkaa herkut reppuun ja muista ulkoilla vastuullisesti! Löydät täältä Suomen Ladun vinkit koronapandemian aikaiseen ulkoiluun.